Γιορίς: «Ας μιλήσουν οι πολιτικοί, όχι εμείς»

 

Ο Γάλλος τερματοφύλακας δεν θέλει να εμπλακεί σε όσα συμβαίνουν στο Κατάρ και με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρώντας πως η δική του δουλειά είναι απλά στο γήπεδο και όχι να κάνει κάποια δήλωση πάνω σε αυτό.

Ο Ούγκο Γιορίς θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τους «τρικολόρ», ωστόσο, δεν θα φορέσει ούτε το περιβραχιόνιο “One Love”, το οποίο δεν έχει λάβει έγκριση από τη FIFA. Από την άλλη, ο Χάρι Κέιν και η Αγγλία αδιαφορούν και θα το έχουν κανονικά στα παιχνίδια τους, παρά τον κίνδυνο τιμωρίας.

«Όπως όταν υποδεχόμαστε τους ξένους στη Γαλλία εκείνοι πρέπει να εναρμονιστούν με συγκεκριμένους κανόνες, έτσι πρέπει να το κάνουμε κι εμείς» είπε ο Γιορίς χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όσον αφορά στο γενικότερο κλίμα του προβληματισμού και τις αντιδράσεις για τη σκληρότητα με την οποία οι εργάτες στο Κατάρ δούλεψαν καθημερινά για να είναι όλα έτοιμα, με αρκετούς θανάτους να καταγράφονται από τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ο Γιορίς σχολίασε:

«Μην μας πιέζετε άλλο, ό,τι έπρεπε να γίνει, ήταν δουλειά προ 10 ετών… Τώρα ας μιλήσουν οι πολιτικοί κι όχι εμείς. Εμείς είμαστε αθλητές…».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ