Η επόμενη μέρα των ομάδων…

 

Την Δευτέρα 30 Μαΐου, οι δώδεκα ΚΑΕ της «Basket League» οφείλουν, όπως συμφώνησαν, να στείλουν τον φάκελο τους στον ΕΣΑΚΕ. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα;

Πριν από περίπου δύο μήνες, όλες οι ΚΑΕ, προέβησαν σε μία συμφωνία. Για να μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να καταθέσουν έναν φάκελο, αρχικά στον ΕΣΑΚΕ, μέσα στο οποίο θα υπάρχουν εγγυήσεις πως η καθεμία μπορεί να έχει το πόσο των 800.000 (μεικτό) σε αγωνιστικό μπάτζετ.

Προφανώς και μέσα στον φάκελο δεν θα υπάρχουν μετρητά ή επιταγές. Και η εύλογη απορία (σ.σ. που προφανώς δεν αφορά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που βρίσκονται στο ανώτερο ράφι και αγωνιστικά και οικονομικά) είναι πως ομάδες μικρότερου βεληνεκούς, με περισσότερα χρέη, λιγότερο κόσμο και χαμηλότερο μπάτζετ θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το ποσό των 800.000 ευρώ, μπορεί να προκύπτει από χορηγίες, εισιτήρια, τηλεοπτικά συμβόλαια κτλ. Σε περίπτωση, που ο συνδυασμός αυτός είναι μικρότερος από το απαιτούμενο ποσό, θα πρέπει να υπάρχει εγγυητική τράπεζας. Αν για παράδειγμα, μία ομάδα μπορεί να έχει 600.000 ευρώ, απ’ όσα προαναφέραμε, θα πρέπει να έχει και 200.000 εγγυητική για να μπορέσει να εγκριθεί ο φάκελος.

Το ποσό αυτό βέβαια, δεν είναι σταθερό. Ή μάλλον, για να το θέσουμε πιο σωστά, δεν θα είναι σταθερό στις ομάδες που θα έχουν διαπιστωμένα χρέη. Και εξηγούμαστε. Αν μία ομάδα έχει χρέη, ανάλογα με τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα που έχουν οριστεί για να διακανονιστούν το ποσό των 800.000 θα μεγαλώνει.

Το χαρμόσυνο νέο, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι για τις ομάδες, είναι πως στην συνάντηση της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ (σ.σ. η συνάντηση έγινε με προτροπή της ομοσπονδίας) η ΕΟΚ έχει την δυνατότητα να μπει ως… διαμεσολαβητής (μόνο σε χρέη βεβαιωμένα από τη διεθνή Ομοσπονδία) για εγγυήσεις.

Μέχρι μεθαύριο λοιπόν, οι ΚΑΕ θα καταθέσουν τον φάκελο τους, ο οποίος θα ανοίξει από την Τρίτη. Μέσα στο πλάνο, είναι να υπάρξουν κάποιες μέρες διορθώσεων, για να διευκολυνθούν όσο μπορούν οι ομάδες. Αν κάποια ΚΑΕ, δεν παρουσιάσει τα απαιτούμενα… χαρτιά, ο ΕΣΑΚΕ έχει δικαίωμα να μην στείλει τον φάκελο της στην ΕΕΑ για μελέτη των επόμενων στοιχείων που κοιτάζει η κρατική επιτροπή.

Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες ώρες να ακουστούν οι… μετακινήσεις επενδυτών από ομάδα της περιφέρειας σε αθηναϊκό σύλλογο…

Όσον αφορά τις δύο ομάδες που θα ανέβουν στην Α1 (σ.σ.  μία η Καρδίτσα και μία εκ των Ψυχικό – Τρίτων) θα έχουν έναν μήνα μετά την επικύρωση της βαθμολογίας για να κάνουν την ίδια διαδικασία, αφού θα πρέπει να συστήσουν ΚΑΕ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ