“Καμπάνα” μιας αγωνιστικής στον ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” τιμωρήθηκε από την ΔΕΑΒ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της κροτίδας που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Κυριακής (18/2) με τον Ολυμπιακό.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ για ρίψεις κροτίδων στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για την 23η αγωνιστική της Super League, η οποία στηρίχθηκε στον νέο αθλητικό νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βάσει του άρθρου 1Α του ν.4326/2015, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν.5085/2024, λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της τριών (3) κροτίδων στην κερκίδα και δύο, γεμάτων σε περιεχόμενο, μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, που διεξήχθη στις 18/02/2024 στην Θεσσαλονίκη για το Πρωτάθλημα της Super League.

Τα ανωτέρω καταγράφηκαν, κατά δέσμια αρμοδιότητα της Επιτροπής ως προς την επιβολή της ποινής:

α/ στην από 19/02/2024 αναφορά συμβάντων του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

β/ στην από 20/02/2024 υποβλητική αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) προς τον κ. Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης

γ/ στην από 20/02/2024 συμπληρωματική αναφορά της ίδιας Υποδιεύθυνσης

δ/ στις από 19/02/2024 Εκθέσεις των Παρατηρητών της διοργανώτριας αρχής και της ΔΕΑΒ, αντίστοιχα».

Θυμηθείτε τι είχε πει ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στην εκπομπή “Sport News” της ΕΡΤ, σχετικά με την ποινή που θα επιβάλλεται σε όποιον παρανομεί στα γήπεδα.//Λ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ