«Αυτό είναι ΑΕΚ! Ο Βίντα είναι λιοντάρι κι ο Ματίας σπάνιος άνθρωπος»

 

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της κι εκεί θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας. Μια ιστορία που δεν έχει τέλος κι ο Δικέφαλος την διηγείται και την εμπλουτίζει σε μια διαδρομή που ταυτίζεται με την ιστορία του έθνους μας.

Οι πρόσφατες επιτυχίες είναι αποτέλεσμα μιας αρμονικής συνύπαρξης πρωταγωνιστών σε όλα τα επίπεδα. Από τα αποδυτήρια ως τις σουίτες κι από τα Σπάτα ως την “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”, τα πρόσωπα έγιναν καμβάς συναισθημάτων.

Η ζωή γίνεται τέχνη μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που είναι κάπου εκεί κοντά όταν γράφεται η ιστορία. Σεμνοί, διακριτικοί, σχεδόν αόρατοι με τα αθόρυβα κλικ της φωτογραφικής επιστήμης σφραγίζουν την επικαιρότητα.

Ρωτώ τον Μάριο Βασιλόπουλο για τις έντονες στιγμές που βιώνει ως φωτορεπόρτερ δίπλα στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

«Η πιο έντονη στιγμή όταν οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν αγκαλιά τον μικρό φίλο του ΠΑΟΚ, Γιάννη Παπαστεφανάκη. Μια πολύ συγκινητική στιγμή που τιμήθηκε με το βραβείο fair play. Οι παίκτες της ΑΕΚ τα είπαν όλα. Ένιωσα περήφανος γι’ αυτή την ομάδα, γι’ αυτά τα παιδιά άλλη μια φορά. Αυτό είναι ΑΕΚ».

Συνεπώς τι μετρά η μοναδικότητα της στιγμής ή το συναίσθημα που αιωρείται;

«Θα σου απαντήσω ειλικρινά. Έχω κάνει χιλιάδες κλικ για την ΑΕΚ αλλά αξίζει βαθιά υπόκλιση ο Ματίας Αλμέιδα. Είναι ένας σπάνιος χαρακτήρας. Μόλις έχει πάρει το πρωτάθλημα και με το που βγαίνει από την καταπακτή το αφιερώνει στον πατέρα του. Ένιωσα να παγώνει ο αέρας, ο χρόνος».

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόσωπο που εκφράζει έντονα συναισθήματα μέσα στο ματς;

«Ο Βίντα! Τι να πω, η έκφραση του τα λέει όλα! Είναι ένας σπάνιος άνθρωπος και χαρακτήρας, γεμάτος με ένταση, με πάθος, με δύναμη. Σε μαγνητίζει, είναι ένα πραγματικό λιοντάρι!».

Θυμάμαι πως είχες αντλήσει έμπνευση κι από τον Σέρχιο Αραούχο

«Για τον Τσίνο τι να πω… Έχει πάθος, έχει αγάπη, για το παιχνίδι, για την ομάδα. Είναι στιγμές που θέλεις να μπεις στο γήπεδο μαζί του, να τον ακολουθήσεις…».

Όσο τι σημαίνει για τον ίδιον η ΑΕΚ, έχει μια ιστορία να διηγηθεί.

«Μένω στη Νίκαια. Έχω στο σπίτι μια φωτογραφία από το δημοτικό σχολείο. Τα υπόλοιπα παιδιά πήγαιναν στο μάθημα με ποδιά κι εγώ με εμφάνιση της ΑΕΚ!».

Επιμέλεια: Γιάννης Σαντοριναίος


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ