Στίβος Αρχαία Ολυμπία |

Στίβος Αρχαία Ολυμπία |

Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής (κατά κόσμον Μανόλο), διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά το δικό του street μίτινγκ αποκλειστικά για επί κοντώ.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηλεία, και συγκεκριμένα στο ιστορικότερο μέρος της, την Αρχαία Ολυμπία, κορυφαίοι αθλητές του επί κοντώ συγκεντρώθηκαν την Κυριακή, 12 Ιουνίου, για να συμμετάσχουν στο πρώτο Fly Olympia.

Μία σύγχρονη αρένα στήθηκε στον δρόμο έξω από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και κορυφαίοι επικοντιστές από όλο τον κόσμο να προσέφεραν πλούσιο θέαμα καταγράφοντας μεγάλες… πτήσεις.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν ένα μίτινγκ που θα αποτελεί μελλοντικά μόνιμο σταθμό των κορυφαίων αλτών ανά τον κόσμο αλλά και να φέρουν ξανά στο επίκεντρο την Ελλάδα και την Ολυμπία, το μέρος που «γεννήθηκαν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το μίτινγκ συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Απόλλων Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και, πιο συγκεκριμένα, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Το μίτινγκ έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ