Οξυγόνο τα χρήματα του στοιχήματος για τις ομάδες

 

Τη στιγμή που έχει ξεσπάσει… πόλεμος για τα μειωμένα χρήματα που θα λάβουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από το Στοίχημα, οι αντίστοιχες του βόλεϊ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται άνετα για όσα θα μπουν στα ταμεία τους, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Συνολικά στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι να δοθούν 30.5 εκατομμύρια ευρώ και η ΕΣΑΠ πληρώντας όλα τα κριτήρια και παλιά και νέα του Υφυπουργού θα λάβει το 8.9%.

Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα της Volleyleague ανδρών θα λάβει περίπου 190.000 ευρώ. Γεγονός, που σημαίνει ότι ειδικά για τους συλλόγους που έχουν χαμηλό προϋπολογισμό δεν είναι απλά μια τονωτική ένεση αλλά ένα ποσό που θα τους επιτρέψει να κοιτάξουν με μεγαλύτερη άνεση τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Επιπλέον χρήματα θα δοθούν σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Μίλωνα, τις ομάδες μας δηλαδή που μας εκπροσώπησαν στην Ευρώπη.

Επειδή το ποσό των 190.000 ανά ομάδα είναι εξαιρετικά υψηλό για τα στάνταρ του βόλεϊ, σε αυτό το σημείο ίσως θα πρέπει να γίνουν πιο μεθοδευμένες κινήσεις ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των συλλόγων και γιατί όχι να μη φτάσει τις δώδεκα. Άλλωστε, δεν θα επηρεάσει καμία από τις υπόλοιπες ώστε να πάρουν λιγότερα χρήματα, διότι έχουμε να κάνουμε με στάνταρ ποσά με όλα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής. Φυσικά και οι γυναικείες ομάδες της Α1 βγαίνουν ωφελημένες, καθώς τα περίπου 70.000 ευρώ που θα λάβει κάθε σύλλογος, είναι ζωτικής σημασίας για τις περισσότερες και ειδικά όσες είχαν περισσότερες μετακινήσεις λόγω Ευρώπης.

Μηνύματα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για ένα άθλημα που βρίσκεται σταδιακά σε ανοδική τροχιά, εάν κρίνουμε την ποιότητα αγώνων και τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα συν τις επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων.//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ