Οι δηλώσεις Οτσάλ, Ανθούλη και Κωνσταντινίδου

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι διεθνείς αθλήτριες μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής Γυναικών για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο κόουτς Οτσάλ στάθηκε στην πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα κι αποκάλυψε το διπλό ρόλο που θα έχει η Ξένια Κακουράτου, ενώ Λαμπρινή και Μάρθα αναφέρθηκαν στη σκληρή δουλειά που έχει γίνει από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Γιουνούς Οτσάλ: «Παίζουμε πιο έξυπνα στην επίθεση και δεν κάνουμε πολλά λάθη. Βελτιωθήκαμε στο σερβίς, στο μπλοκ-άμυνα και κάνουμε πρόοδο στην υποδοχή. Δεν βγάζουμε άριστη πρώτη μπαλιά, αλλά δεν κάνουμε πολλά λάθη. Δεν πρέπει να χάνουν οι αθλήτριες την αυτοπεποίθηση τους και να πέφτει η απόδοση τους. Τελικά η Στράντζαλη θα παίζει μακριά από την πασαδόρο για να έχει λιγότερη πίεση.
Θα χρησιμοποιήσουμε και την Ξένια σε μερικά ματς ως ακραία για να βοηθάει στο τέλος των σετ στην πίσω ζώνη, για τρεις περιστροφές. Θα αποφασίζω σε κάθε ματς ποια θα έχω δεύτερο λίμπερο γιατί μπορώ να αλλάζω και να παίζει λίμπερο η κεντρική ή μια ακραία. Απο εδώ και πέρα ξεκινάμε την προετοιμασία και την τακτική για το ματς της πρεμιέρας με την Γερμανία. Το άγχος θα το έχει η γηπεδούχος, όχι εμείς. Η αντίπαλος μας έχει μια καλή επιθετική όχι όμως καλή πάσα. Και η μια κεντρική τους είναι πολύ καλή και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αν έχουν καλή υποδοχή».

Λαμπρινή Κωνσταντινίδου: «Είμαστε αρκετό καιρό μαζί, με τα φιλικά μας έδεσαν σαν ομάδα, αλλά πρέπει να έχουμε διάρκεια. Εμείς σαν αουτσάιντερ έχουμε να κερδίσουμε πολλά και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Δουλεύουμε πολύ το μπλοκ και το καλό στοιχείο μας είναι το μπλοκ-άμυνα. Δεν υπάρχει διαφορά με πέρυσι, ο Αμποντάνζα και ο Γιουνούς έχουν την ίδια φιλοσοφία. Πέρυσι περάσαμε ένα δύσκολο και εξοντωτικό καλοκαίρι και φέτος ξέραμε που βαδίζουμε. Ήμασταν μαζί και στην ΑΕΚ με τον κόουτς και γνωριζόμαστε καλύτερα».

Mάρθα Ανθούλη: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και στην Άρτα και στον Ρέντη. Βγάζουμε πάρα πολύ δουλειά είμαστε καινούργια ομάδα και νεανική. Πιστεύουμε πολύ σε εμάς, έχουμε πολύ καλές προοπτικές και θέλουμε να περάσουμε από τους ομίλους. Ο Γιουνούς με τον Αμποντάνζα είναι διαφορετικοί άνθρωποι, εμπιστευόμαστε τον Γιουνούς, κάνουμε καλή δουλειά και έχουμε καλή επικοινωνία. Είναι πολύ κοντά στις αθλήτριες και κάνουμε ότι μας λέει. Θεωρώ ότι είμαστε καλές στο μπλοκ-άμυνα, αλλά η επίθεση θα είναι το όπλο μας. Πάω να απολάυσω το παιχνίδι, δεν είμαι η σταρ, παλεύουμε όλες μαζί για τον ίδιο στόχο. Στην Ιταλία πάω να δουλέψω πολύ, ο νέος προπονητής μου είπε ότι θα με χρησιμοποιεί σε διπλή αλλαγή, θα παίρνω λεπτά συμμετοχής, εγώ πάω να δουλέψω στην τεχνική και σε όλους τους τομείς».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ