Με εννιά ομάδες η Volley League, δεν θα δοθεί Wild Card

 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ ανακοίνωσε σήμερα (7/9) έπειτα από έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησε να μην χορηγήσει κάρτα ελεύθερης συμμετοχής για την νέα αγωνιστική περίοδο. 

Με μία λιγότερη ομάδα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Volley League 2023/24, καθώς παρότι υπήρξε ενδιαφέρον από ΟΦΗ, Κέρκης Σάμου και Φλοίσβο για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους και παράλληλα να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε με την απουσία της ΑΕΚ, αδυνατώντας να διακανονίσει τα χρέη της, το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να μην δώσει Wild Card και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 9 ομάδες.

Ενώ κλείνοντας την σχετική ανακοίνωση η ΕΣΑΠ δεσμεύτηκε ότι από την επόμενη χρονιά οι ομάδες που θα στελεχώσουν την Volley League θα είναι 12. Η κλήρωση της Volley League 2023/24 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα.

Η ανακοίνωση:
«Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει ότι σε έκτακτο σημερινό της ΔΣ αποφάσισε OMOΦΩΝΑ την μη χορήγηση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής για την περίοδο 2023/2024 , θεωρώντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι η από κοινού με την Ομοσπονδία (την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξη και συνεργασία της) προσπάθεια διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με δέκα αγωνιστικά ισχυρές και φερέγγυες ομάδες (και μάλιστα με κριτήρια, κατά το μέτρο του δυνατού, αντικειμενικά και μετρήσιμα) δεν εκτιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο.

Συνεχίζουμε ενωμένοι ρίχνοντας όλο μας το βάρος στην άρτια διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματός μας, η κλήρωση του οποίου προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα και το οποίο υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες θεσμικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα 2024/2025 να διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και πέντε αλλοδαπούς αθλητές». //ΜΛ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ