Δεν θα “κατέβει” στο πρωτάθλημα ο Πανναξιακός

 

Η ομάδα της Νάξου δεν θα συμμετέχει στη Volley League γυναικών, ενόψει της νέας σεζόν, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Ε.Ο.Π.Ε, απέσυρε τη δήλωση συμμετοχής της και η χρονιά θα ξεκινήσει με 12 ομάδες αντί για 13.

Ο Πανναξιακός δεν θα πάρει μέρος στη Volley League γυναικών για τη σεζόν 2022/23 και αυτό γιατί απέσυρε τη δήλωση συμμετοχής της στη Λίγκα. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 12 ομάδες, αντί για 13, καθώς δεν θα υπάρξει κάποια ομάδα να αντικαταστήσει το σύλλογο της Νάξου.

Από την άλλη και στην Pre League των ανδρών υπάρχουν ομάδες, οι οποίες δεν δήλωσαν τη συμμετοχή τους, ενόψει της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα ο Φίλιππος Βέροιας δεν θα λάβει μέρος, μόνο που εδώ το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει με μία ομάδα λιγότερη, καθώς ο Ηρακλής είναι η ομάδα που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αντικαταστήσει τη ομάδα της Βέροιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«Στην 61η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.ΠΕ. το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Αυγούστου αποφασίστηκε:

Η μη συμπλήρωση ομάδας στη Volley League Γυναικών μετά το νεότερο έγγραφο του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. Η ομάδα της Νάξου απέσυρε τη δήλωση συμμετοχής της. Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα γίνει με τις 12 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.

Στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας. Το Δ.Σ. αποφάσισε την συμπλήρωση της κατηγορίας σύμφωνα με το άρθρο 10 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και τη χορήγηση wild card σε ομάδα της Β’ Ζώνης, θέτοντας τα παρακάτω κριτήρια:

Α.Υποχρεωτικό: ομάδα Β’ Ζώνης
Β.Επιπλέον για την αξιολόγηση των αιτήσεων να ληφθούν υπόψη:

Προδιαγραφές γηπεδικών εγκαταστάσεων
1.Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις
2.Προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων βόλεϊ (βαμμένος αγωνιστικός χώρος, εγκεκριμένο δάπεδο)
3.Διάθεση εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων

Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών Β’ Ζώνης στην οποία το σωματείο Α.Ο. Καβάλας δήλωσε αδυναμίας συμμετοχής, το Δ.Σ. αποφάσισε τη μη συμπλήρωση της κατηγορίας και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες. Επίσης την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης των αγώνων από 8/10 σε 29/10/2022.

Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών το Δ.Σ. χορήγησε wild card στο σωματείο Α.Π.Σ. Ήφαιστος Φλώρινας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ