Αρχή για την Εθνική ομάδα του βόλεϊ ανδρών

Την έναρξη της προετοιμασίας σημαδοτόησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του βόλεϊ ανδρών εν όψει της συμμετοχής του στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία.

Μετά από την εθνική ομάδα γυναικών πήρε σειρά η αντίστοιχη ομάδα των ανδρών σχετικά με την προετοιμασία εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων, που επρόκειτο να διεξαχθούν στο διάστημα 23/6-7/7 στην Αλγερία.

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι Έλληνες αθλητές συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και αναμένεται να δοθούν φιλικοί αγώνες με την Εθνική ομάδα της Αλγερίας στις 15 με 17 Ιουνίου.

Μάλιστα, οι Ντάντε Μπονιφάντε και Σαμουέλε Πάπι έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με τους Σπύρο και Άρη Χανδρινό, Δημήτρη Μούχλια και Σπύρο Χάκα στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Ο κ. Μπονιφάντε, σε δηλώσεις που παραχώρησε, ανέφερε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή ομάδα και μια ξεχωριστή χώρα. Θέλω να αναπτυχθώ ως προπονητής μαζί με την εθνική και τους Έλληνες διεθνείς. Έχω καλό προαίσθημα και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα μέσα από τη σκληρή δουλειά. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε καλούς νεαρούς αθλητές. Χρειαζόμαστε τη νέα γενιά για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι στο παρελθόν. Έχουμε το βασικό μας στόχο που είναι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού και τους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά θέλουμε να δουλέψουμε και για το μέλλον».

Οι αθλητές που έχουν κληθεί στο 1ο στάδιο προετοιμασίας είναι οι εξής:

Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος
Αλέξανδρος Ράπτης
Σπυρίδων Χάκας
Φροίξος Κωτσάκης
Σπυρίδων Χανδρινός
Γεώργιος Πετρέας
Θεόδωρος Βουλκίδης
Γεώργιος Παπαλεξίου
Δημοσθένης Λινάρδος
Δημήτριος Μούχλιας
Νικόλαος Μήλης
Γεώργιος Τζιουμάκας
Σταύρος Κασαμπαλής
Δημήτριος Κομητούδης
Απόστολος Πετσιάς
Αριστείδης Χανδρινός

Το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, που αφορά τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2023, θα ξεκινήσει στις 11/7 στην Αθήνα, με την προσθήκη των Ραφαήλ Κουμεντάκη, Μενέλαου Κοκκινάκη και Θανάση Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις τις Λετονία (19-20/7/2022) και Τυνησία (22-24/7/2022), ενώ υπενθυμίζουμε ότι οι εντός έδρας αγώνες για τα προκριματικά θα φιλοξενηθούν στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».

Το επιτελείο της Εθνικής Ανδρών είναι το εξής:

Α` Προπονητής: Ντάντε Μπονιφάντε
Β` Προπονητής: Σαμουέλε Πάπι
Γ` Προπονητές: Κωνσταντίνος Χριστοφιδέλης, Γιώργος Στεφάνου
Team Manager: Μάριος Γκιούρδας
Γυμναστής: Λάμπρος Δάνας
Στατιστικολόγος: Γεώργιος Σομπόνης
Φυσικοθεραπευτές: Δημήτριος Σεϊμέκης / Δημήτριος Νεόφυτος/ Δημήτριος Καραθανάσης / Αναστάσιος Λιόσης
Φροντιστής: Ιωάννης Ρούσσος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ