Αμποντάντζα: «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας στο βόλεϊ γυναικών εμφανίστηκε απογοητευμένος από τον τρόπο που γνώρισε την ήττα το σύνολό του και παράλληλα στάθηκε στη λάθος νοοτροπία της ομάδας.

Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε αρχικά συγχαρητήρια στην Ισπανία, στάθηκε στην απώλεια του πρώτου σετ και στην ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία.
Αρχικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: “Σήμερα η ήττα μας δεν οφείλεται μόνο σε κάποιο βολεϊκό στοιχείο που δεν λειτούργησε σωστά. Όταν παίζεις ένα νοκ άουτ ματς σε μια διοργάνωση όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι πολύ διαφορετικό από έναν αγώνα ομίλου κι αυτό φάνηκε σήμερα. Όταν κερδίζεις με 18-13 και δέχεσαι σερί 11-0, χωρίς να μπορείς να σκοράρεις έναν πόντο και κυρίως  χωρίς να κάνεις κάτι δραστικό για να αλλάξεις αυτήν την κατάσταση, είναι σίγουρα και θέμα νοοτροπίας. Κατανοώ ότι ήρθαμε στην Αλγερία χωρίς διαγώνια, χωρίς πολύ εμπειρία αλλά δεν αρκούν αυτές οι δικαιολογίες”.
Και πρόσθεσε: “Είμαι πολύ απογοητευμένος όχι τόσο από το γεγονός ότι χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά από την εμφάνιση μας και γιατί δεν δείξαμε το σωστό χαρακτήρα” για να συμπληρώσει: “Η Ισπανία δεν είχε τίποτα παραπάνω από εμάς στο τεχνικό κομμάτι, αλλά κέρδισαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Προσωπικά θέλω να κερδίσω όλα τα παιχνίδια και να πάρω μετάλλια και σήμερα χάσαμε μια ευκαιρία… Αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να αλλάξω την νοοτροπία της ομάδας. Εμείς βελτιωνόμαστε στα νούμερα, όπως αποτυπώνεται στη στατιστική, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε στο κομμάτι της νοοτροπίας”.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ