Βολφ: «Οι αντίπαλοί μας θα μετανιώσουν τις ημέρες που χάνουμε»

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στην Formula 1 παραχώρησε δηλώσεις, μέσα στις οποίες έκανε λόγο για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν, προμηνύοντας ένα πολύ καλό πρότζεκτ των “Ασημένιων Βελών”.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η γερμανική ομάδα δεν ζει την ένδοξη περίοδο κυριαρχίας της. Μετά το 2021, όταν και ο Λιούις Χάμιλτον έχασε μέσα από τα… χέρια του το πρωτάθλημα οδηγών από τον Μαξ Φερστάπεν, η Mercedes διανύει σεζόν… κρίσης. Το 2022, τα “Ασημένια Βέλη” ολοκλήρωσαν την σεζόν στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, ενώ το 2023 τερμάτισαν στην 2η, μόλις με τρεις βαθμούς περισσότερους από την 3η Ferrari.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, μίλησε σχετικά με τον σχεδιασμό των μονοθέσιων για το 2024, αλλά και για τις πορείες των περασμένων δύο ετών. Σε αυτό που στάθηκε επίσης, ήταν στο γεγονός πως οι άνθρωποι του γερμανικού κολοσσού θέλουν να επιστρέψουν τόσο ισχυρότεροι, που οι άλλες ομάδες θα… μετανιώνουν για όλο αυτό το χαμένο χρόνο στον οποίο βρέθηκε η Mercedes.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα εφέτος. Οι αγώνες και οι σεζόν που είναι πολύ δύσκολες είναι αυτές στις οποίες παίρνεις τα μεγαλύτερα μαθήματα. Αυτό που λέμε είναι πως οι αντίπαλοί μας θα μετανιώσουν τις ημέρες που χάνουμε, διότι μαθαίνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Ως οργανισμός, ως άνθρωποι έχουμε να πάρουμε πάρα πολλά μαθήματα τα οποία θα μας ωφελήσουν μελλοντικά. Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς τους οποίος μπορούμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε πρόοδο για την επόμενη σεζόν. Πάντα θα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα και θα υπάρχουν πάντα περιστάσεις που θα δούμε νέες λύσεις που δεν είχαμε εντοπίσει στο παρελθόν. Αυτό ισχύει και για τα χρόνια στα οποία κατακτήσαμε οκτώ πρωταθλήματα. Πρέπει πάντα να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε. Αυτή είναι η λογική μας.

Έχουμε ένα βουνό να ανέβουμε (σ.σ για το 2024). Υπάρχει μία ομάδα που έχει πετύχει πολλά και η διαφορά για να καλύψουμε είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια, έχουμε πάρει ορισμένα μέτρα ώστε να κλείσουμε τη διαφορά. Θα είναι αρκετά όμως; Δεν μπορώ να γνωρίζω».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ