Βολφ: «Ο Χάμιλτον είναι φιλότιμος οδηγός, ο μόνος που παραδέχεται τα λάθη του»

Ο επικεφαλής ομάδας της Mercedes κάνει λόγο για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή και συγκεκριμένα για το ήθος του όταν κάνει λάθος. Σε αυτές τι περιπτώσεις, ο Λιούς Χάμιλτον αποτελεί μοναδικός στο είδος του, σύμφωνα με τον Τότο Βολφ. 

Το ιταλικό Grand Prix δεν ολοκληρώθηκε με τον καταλληλότερο τρόπο για τον Βρετανό, αφού τερμάτισε 6ος. Ωστόσο, η W14 ήταν το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα και θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον δεν χειρίστηκε τον Κυριακάτικο αγώνα με τον ιδανικότερο τρόπο.

Για την ακρίβεια, ο επτάκις παγκόσμιος προσπάθησε να προσπεράσει τον Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος έκλεισε την γραμμή του. Ο βετεράνος οδηγός της Mercedes δεν μέτρησε απώλειες, σε σχέση με εκείνον της McLaren, που είχε σπασμένη εμπρός αεροτομή και μπήκε για αλλαγή στο τέλος του γύρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τότο Βολφ:

«Ναι, ήταν λάθος του Χάμιλτον. Η ποινή 5 δευτερολέπτων ήταν αυτή που έπρεπε να δώσουν οι αγωνοδίκες. Αυτά τα συμβάντα μπορούν εύκολα να συμβούν. Έτσι έχουν οι αγώνες. Πρέπει να κάνεις προσπεράσματα στη Μόντσα και έχουμε δει επαφές στο παρελθόν.

Ο Λιούις είναι ένας φιλότιμος οδηγός σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ο μοναδικός οδηγός που έχω δει να παραδέχεται το λάθος του. Όταν μιλήσαμε μου είπε πως δεν μπορούσε να τον δει στον καθρέφτη και πως έκανε λάθος. Αυτό είναι αξιοθαύμαστο για τον Χάμιλτον. Όλοι οι άλλοι οδηγοί πάντα παραπονιούνται και φωνάζουν για να μην πάρουν ποινή».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ