Βολφ: «Δεν χρειάζεται να είμαστε πρωταθλητές στα pit-stop»

Ο επικεφαλής της Mercedes έκανε λόγω για τα ρεκόρ των box και αναφέρθηκε στην δική του ομάδα, η οποία – βάσει των λεγόμενών του – δεν χρειάζεται να είναι η καλύτερη σε αυτό τον τομέα.

Το γρηγορότερο pit-stop στην ιστορία της Formula 1 σημειώθηκε πρόσφατα, από την McLaren και με αφορμή αυτό το επίτευγμα, η “DHL Motorsports” δημιούργησε μία “βαθμολογία” με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και τους χρόνους τους στα box.

Βέβαια, βάσει αυτών των στατιστικών, η Mercedes ήρθε στην θέση και ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, κλήθηκε να απαντήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το σκεπτικό μας τα τελευταία 12 χρόνια είναι πως δεν χρειάζεται να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στα pit-stop. Πρέπει να αποφεύγουμε πολύ χρονοβόρες αλλαγές ελαστικών. Είμαστε τώρα σε μία κατάσταση που συνειδητοποιούμε ότι η κατάσταση έχει γίνει πολύ ανταγωνιστική και πρέπει να βελτιωθούμε σημαντικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τον εξοπλισμό μας, να δούμε τη φυσική γύρω από τις αλλαγές ελαστικών και τον τρόπο προετοιμασίας μας. Έτσι θα αποφεύγουμε 3 ή 3,5 δευτερόλεπτων pit-stop, διότι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο».

Για την ιστορία, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Red Bull και την ακολουθούν η Ferrari και η McLaren, στην και θέση αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι (από την 4η έως την 10η θέση): Alpha Tauri, Alpine, Aston Martin, Mercedes, Williams, Alfa Romeo και Haas.//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ