Βιλβέν: «Η Red Bull δεν είναι τόσο μπροστά»

Ο Καναδός άλλοτε πρωταθλητής της Formula 1, το 1997, έχει κάνει γνωστό πως είναι υποστηρικτής του Μαξ Φερστάπεν, αλλά θεωρεί πως οι “Κόκκινοι Ταύροι” δεν είναι και τόσο… καλοί όσο φαίνεται.

Ο Ζακ Βιλνέβ έχει αφήσει και εκείνος το στίγμα του στον πρωταθλητισμό, στην ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, πλέον παρακολουθεί την F1 από το καναπέ του και από τα paddock, όντας υποστηρικτής του Ολλανδού τρις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Εντούτοις, ο άλλοτε πρωταθλητής, μπορεί να υποστηρίζει τον Μαξ Φερστάπεν, αλλά δεν θεωρεί πως η ομάδα του, η Red Bull, είναι και τόσο μπροστά, όσο θεωρείται από το ευρύ κοινό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η Red Bull δεν είναι τόσο μπροστά. Όταν έπαιρναν τις pole position, ήταν ένα δέκατο μπροστά, ενάμισι δέκατο μπροστά. Αυτό δεν είναι κυριαρχία. Δεν είναι όπως τα χρόνια της Mercedes που ήταν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από όλους και δεν αντιδρούσε κανένας. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα.

Ο Μαξ κάνει τη διαφορά γιατί είναι αφοσιωμένος 24 ώρες το 24ωρο. Δεν κουράζεται ποτέ. Βγαίνει από το μονοθέσιο και σκέφτεται ακόμη τους αγώνες. Μόνο αυτό υπάρχει για εκείνον. Δεν βλέπω άλλο οδηγό να κάνει αυτά που κάνει ο Φερστάπεν. Ίσως λίγο τον Φερνάντο Αλόνσο, όμως όλοι οι υπόλοιποι είναι απασχολημένοι κάνοντας άλλα πράγματα. Όταν βγαίνουν από το μονοθέσιο έχουν άλλα πράγματα να κάνουν. Αν όλοι είναι αφοσιωμένοι όπως ο Μαξ, τότε ίσως να φτάσουν το επίπεδό του».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ