Βασέρ: «Έπρεπε να ρισκάρουμε, κάναμε πάρα πολλά λάθη»

Ο επικεφαλής μηχανικός της Ferrari ανέλυσε από την δική του οπτική γωνία το Ουγγρικό GP, αναλογίστηκε τις ευθύνες και προβληματίστηκε με τα λάθη.

Ακόμα ένα Grand Prix που δεν άφησε γλυκιά γεύση για την ιταλική Scuderia, αφού ο Σαρλ Λεκλέρ τερμάτησε 7ος, με ποινή, και ο Κάρλος Σάινθ 8ος. Ο Φρεντ Βασέρ έκανε λόγο για τα λάθη που έπραξε η ομάδα, το αντίκτυπο, το ρίσκο που έπρεπε να παρθεί και ανέφερε την γενική του άποψη για την εξέλιξη της Ferrari.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Χρειαζόμαστε χρόνο για να δούμε τι πράξαμε σωστά και τι λάθος. Η δομή του τριημέρου ήταν διαφορετική και δεν είναι καθόλου εύκολο να το μεταμορφώσεις σε… τέλειο. Από τη μεριά μας όμως, θεωρώ πως κάναμε πάρα πολλά λάθη, από την αρχή έως το τέλος. Δεν είναι μόνο το αργό pit-stop που είχαμε με τον Σαρλ (Λεκλέρ), η είσοδος στα pits ή η διαχείριση των ελαστικών.

Η δυναμική μας είναι καλύτερη από αυτή που δείξαμε το Σάββατο. Με τον Σαρλ στον αγώνα χάσαμε τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα…

Στη Βουδαπέστη δεν πήραμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε ή θέλαμε.

Μας περιόρισαν οι κατατακτήριες δοκιμές. Έπρεπε να πάρουμε ρίσκο με τη μαλακή γόμα ελαστικών στο μονοθέσιο του Κάρλος (Σάινθ). Ο Λεκλέρ είχε πολύ καλό ρυθμό, αλλά ο αγώνας του επηρεάστηκε από το αργό μας pit-stop και από το πέναλτι. Πιστεύω πως θα τερμάτιζε 5ος. Χάσαμε μια ευκαιρία.

Η αλλαγή στις θέσεις που κάναμε ήταν για να “προστατέψουμε” το αποτέλεσμα της ομάδας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως έχασε συνολικά 20 δευτερόλεπτα. Είναι εύκολο να ξανακάνουμε τον αγώνα μετά τον τερματισμό με υπολογισμούς, έτσι ώστε να έχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ