Βασέρ: «Δεν ήταν λάθος του Λεκλέρ, απενεργοποιήθηκαν τα υδραυλικά»

Ο Γάλλος επικεφαλής της Ferrari μίλησε για την πρόωρη εγκατάλειψη του Μονεγάσκου στο Grand Prix της Βραζιλίας, παίρνοντας όλη την ευθύνη πάνω του.

Ο Φρεντ Βασέρ μίλησε για την πρόσκρουση του Σαρλ Λεκλέρ στις μπαριέρες, κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού, λίγο πριν την εκκίνηση στο Ιντερλάγκος, και ανέφερε πως δεν είναι φταίξιμο του 26χρονου οδηγού. Ωστόσο, ομολόγησε πως το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας είχε πρόβλημα στο σύστημα, έχοντας φόντο για έναν καλό αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φρεντ Βασέρ:

«Είχαμε ένα πρόβλημα στο σύστημα, το οποίο απενεργοποίησε τα υδραυλικά του μονοθεσίου και έπειτα τον κινητήρα. Δεν ξέρουμε τον ακριβή λόγο του προβλήματος γιατί πρέπει να κάνουμε έρευνα αλλά μάλλον πρόκειται για θέμα με τα ηλεκτρονικά. Σήμερα δεν ήταν λάθος του Σαρλ (σ.σ. Λεκλέρ). Κάποιος μου είπε πως στα social media τον κατηγορούσαν για την έξοδο, όμως δίχως να λειτουργεί το κιβώτιο και η υδραυλική υποβοήθηση, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Τώρα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι, να διερευνήσουμε τι πήγε στραβά και να το λύσουμε στο μέλλον.

Αυτό που έγινε ήταν ιδιαίτερα λυπηρό για τον Λεκλέρ και την ομάδα. Δεν χρησιμοποιήσαμε κανένα νέο σετ στο Sprint Shootout ούτε στον Αγώνα Σπριντ. Αφοσιωθήκαμε πλήρως στον αγώνα και δεν ξεκινήσαμε καν. Είναι πιο εκνευριστικό από απογοητευτικό», πρόσθεσε ο Βασέρ».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ