Τι είπαν οι Χάμιλτον και Ράσελ για τη μεταξύ τους μάχη

 

Οι δύο οδηγοί της Mercedes, συμμετείχαν σε μία πολύ έντονη μάχη στην πίστα της Suzuka, αλλά αμφότεροι αποφάσισαν να υποτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης μετά τον αγώνα.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο πρωτοπόρος της Mercedes σε ένα επεισοδιακό Grand-Prix, καθώς χτυπήθηκε από τον Σέρχιο Πέρεζ στην αρχή, ήρθε τροχό με τροχό με τον ομόσταβλό του Τζωρτζ Ράσελ και βούτηξε στο εσωτερικό του Φερνάντο Αλόνσο, προκειμένου να διεκδικήσει την 8η θέση.

Τελικά, ήρθε στην 5η θέση μπροστά από τη Ferrari του Κάρλος Σάινθ, αφού ο Ράσελ τον άφησε να περάσει στα τελευταία στάδια του αγώνα. Και ενώ ήταν απογοητευμένος από τη συνολική επίδοση της ομάδας, ήταν χαρούμενος που κατάφερε να πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

«Σίγουρα το μέγιστο σήμερα», είπε ο Χάμιλτον. «Ήταν μια δύσκολη μέρα στο γραφείο για να είμαι ειλικρινής, ένας πραγματικός αγώνας εκεί έξω με το μονοθέσιό μας. Αλλά προσπαθώντας να τα δώσουμε απολύτως όλα, προσπαθώντας να προλάβουμε τουλάχιστον μία από τις δύο Ferrari, κάτι που είμαι ευγνώμων που κάναμε μετά από εξαιρετική ομαδική δουλειά. Είμαστε πολύ μακριά, έχουμε πολλή δουλειά σήμερα».

O Χάμιλτον και ο Ράσελ ήρθαν ρόδα με ρόδα σε αρκετές περιπτώσεις, με τις θέσεις των δύο οδηγών να εναλλάσσονται στον 6ο γύρο, πριν και οι δύο βγουν αργότερα εκτός τροχιάς, αφού ο Ράσελ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Χάμιλτον στην έξοδο της στροφής Dagner.

Όταν ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για το αν ήταν απαραίτητη μία ενημέρωση μετά τον αγώνα μεταξύ των δύο, εφόσον ο Ράσελ είχε ήδη μοιραστεί την απογοήτευσή του στην ομάδα μέσω της ενδοεπικοινωνίας, ο Χάμιλτον απάντησε, «Λοιπόν, σίγουρα θα μιλήσουμε μεταξύ μας, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις πάντα. Ο απώτερος σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τη Ferrari και αυτός ήταν ο στόχος μου σήμερα. Και είναι να κερδίσουμε τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Δεν παλεύουμε για τη θέση των οδηγών στο πρωτάθλημα, γιατί πρώτον δεν είμαστε κοντά και, δεύτερον, δεν παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Τώρα το θέμα είναι να πάρουμε τους μέγιστους βαθμούς για την ομάδα και αυτό κάναμε στο τέλος».

Από την άλλη, και ο Ράσελ υποβάθμισε τη μάχη μεταξύ των δύο, επιμένοντας πως όλα είναι μέρος του αγώνα. Εξήγησε επίσης πως αυτό που είπε στην ενδοεπικοινωνία ήταν επειδή βρισκόταν στη στιγμή του αγώνα.

«Τη στιγμή που λες κάποια πράγματα στην ενδοεπικοινωνία της ομάδας το κάνεις μόνο και μόνο για να διώξεις αυτή την απογοήτευση. Χάσαμε προφανώς λίγο χρόνο μαζί, αλλά όλα είναι μέρος του αγώνα. Ένιωσα πολύ πιο άνετα και πιο γρήγορα στο μονοθέσιο εκείνη τη στιγμή», εξήγησε ο Ράσελ.

Μετά τον αγώνα της Κυριακής (24/09), ο Χάμιλτον βρίσκεται, στο Πρωτάθλημα των οδηγών, στην 3η θέση με 190 βαθμούς, ενώ ο Ράσελ στην 8η θέση με 115 βαθμούς. Παρά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών από τη Red Bull, η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ της Mercedes και της Ferrari συνεχίζεται, με την πρώτη να υπερισχύει προς το παρόν με 305 βαθμούς και τη δεύτερη να βρίσκεται μόλις 20 βαθμούς πίσω της.//ΦΚ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ