Στην F1 από το 2025 ο Λόσον, διά στόματος Χέλμουτ Μάρκο

Σε αποκάλυψη προχώρησε ο σύμβουλος motorsport της Red Bull Racing, ο οποίος δήλωσε πως ο Νεοζηλανδός οδηγός θα είναι σε μονοθέσιο της Formula 1 το αργότερο μέχρι το 2025.

Το… κοινό μυστικό που κυκλοφορούσε στα paddock μετά την ανακοίνωση πως ο Λίαμ Λόσον θα είναι αναπληρωτής οδηγός των δύο ομάδων της Red Bull το 2024, επιβεβαιώθηκε. Ο Χέλμουτ Μάρκο δήλωσε ανοιχτά, ότι ο Νεοζηλανδός θα οδηγεί μονοθέσιο F1 το 2025 και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

Ο 21χρονος οδηγός είναι μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις και πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο grid από το Ζάντφορτ και μετά. Ο Λόσον αντικαθιστά εδώ και ενάμισι μήνα περίπου τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στην Alpha Tauri και το αγωνιστικό τριήμερο στο Κατάρ θα είναι πιθανότατα το τελευταίο που τον βλέπουμε στην AT04 για φέτος.

Μετρώντας δύο πολύτιμους βαθμούς στη Σιγκαπούρη και έχοντας επιδείξει συνολικά εντυπωσιακές οδηγικές ικανότητες, πολλοί θεώρησαν πως στον ταλαντούχο Νεοζηλανδό άξιζε μία θέση στην F1 από το 2024. Αυτό όμως δεν έγινε, με την Red Bull να επιλέγει τους Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικιάρντο ως το οδηγικό δίδυμο της Alpha Tauri για του χρόνου.

Οι φήμες και τα ρεπορτάζ μίλαγαν εξ αρχής για δεδομένη” θέση του Λόσον στην κορυφαία κατηγορία των τεσσάρων τροχών από το 2025, αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί. Από την Παρασκευή (5/10) όμως, έχει επιβεβαιωθεί και μάλιστα δια στόματος Χέλμουτ Μάρκο ο οποίος τόνισε:

«Ο ρόλος του Λόσον ως αναπληρωτής οδηγός, είναι μία μεγάλη δουλειά για του χρόνου. Αλλά από το 2025 το αργότερο, θα βρίσκεται μόνιμα σε ένα μονοθέσιο Formula 1 ό,τι και να γίνει» ήταν τα αποκαλυπτικά λόγια του Αυστριακού λήπτη αποφάσεων σε θέματα motorsport στην Red Bull Racing.//ΓΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ