Σπόντα του Πιάστρι για την αποφυγή της ποινής

Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, η FIA ενημέρωσε τον πιλότο της McLaren Προς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για αγωνιστικό συμβάν, με τον Αυστραλό οδηγό να κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εν λόγω περίπτωση.

Ο Όσκαρ Πιάστρι γλύτωσε από τα… δόντια των αγωνοδικών, οι οποίοι δεν τον τιμώρησαν για το συμβάν με τον Πιέρ Γκασλί. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός της βρετανικής ομάδας ολοκλήρωσε τον ταχύτερο γύρο του, στις κατατακτήριες δοκιμές, όταν ο Γάλλος ξεκίνησε τον δικό του. Ο οδηγός της Alpine τον προσπέρασε στην στροφή, στην οποία τα μονοθέσια περνούν με τέρμα γκάζι, αλλά ένιωσε… εκνευρισμό με τον Αυστραλό που ήταν εκεί.

Έτσι, η FIA μπήκε στην διαδικασία έρευνας του συμβάντος, με την McLaren να στέλνει έγγραφα και στοιχεία τηλεμετρίας, τα οποία αποδεικνύουν την έλλειψη ενοχή του πιλότου τους. Εν τέλει, ο Πιάστρι δεν έλαβε καμία ποινή, όπως είχε γίνει στο Q3 του καταριανού Grand Prix, με τον ίδιο να δημοσιεύει την εξής ατάκα στο Twitter: «Και αυτή την φορά, κράτησα την 3η θέση», συνοδευόμενη από ειδικό χαρακτήρα που… κλείνει το μάτι.//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ