Σκέφτεται την ανανέωση με τη Ferrari ο Λεκλέρ, διαφορετική υπόθεση ο Σάινθ

Ιταλικά δημοσιεύματα μιλούν για νέα πολυετή συμφωνία που βρίσκεται στα “σκαριά”, μεταξύ του Μονεγάσκου και της ομάδας του Μαρανέλο, την ώρα που ο Ισπανός ομόσταβλός του έχει κι… άλλες σκέψεις.

Πολλή κουβέντα έχει γίνει από τον Τύπο τους τελευταίους μήνες σχετικά με το μέλλον του Σαρλ Λεκλέρ. Η Ferrari είναι κατώτερη των περιστάσεων το 2023 και ο 25χρονος έχει κάνει εμφανή την απογοήτευσή του. Η γενικότερη αίσθηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήταν πως ίσως ψάξει νέα ομάδα, πριν καν λήξει το συμβόλαιό του με την ιταλική ομάδα το 2024.

Ο Φρεντ Βασέρ όμως, έκατσε και έκανε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Μονεγάσκο, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα είναι ο νούμερο 1 οδηγός της Ferrari. Κάπως έτσι, πείστηκε να μην ψαχτεί για αλλού και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο.

Τα ιταλικά δημοσιεύματα μιλούν για ανανέωση 2+3 ετών. Αυτόματα λοιπόν, ο Λεκλέρ θα είναι στα “κόκκινα” μέχρι το 2026, ενώ λογικά θα μπει κάποια ρήτρα ως όρος πρόωρης αποδέσμευσης, εκτός εάν ο ίδιος “σπάσει” το συμβόλαιό του, με σκοπό να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Η κατάσταση του Σάινθ πάλι, είναι μία άλλη ιστορία. Βάσει του ιταλικού Τύπου, ο Ισπανός ζητάει ένα συμβόλαιο παρόμοιο με αυτό του Λεκλέρ και ο πατέρας του (Κάρλος Σάινθ ο πρεσβύτερος) είναι κρίσιμος συνδετικός “κρίκος” σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Ο Ισπανός θρύλος του Ράλλυ, φέρεται να έχει δεχτεί προτάσεις για τον γιο του από άλλες ομάδες. Πέραν των φημών για τη μετακίνησή του στην Audi το 2026, ο Σάινθ έχει δεχθεί ενδιαφέρον και από την Alpine, η οποία επιθυμεί την επιστροφή του στο Ένστοουν.//ΓΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ