Σαν σήμερα, όταν ο Χάκινεν νίκησε για τελευταία χρονιά και ο Φερστάπεν… γεννήθηκε

 

Η 30η Σεπτεμβρίου λέει πολλά για τους λάτρεις της Formula 1, αφού σαν σήμερα, πριν 22 χρόνια, ο Φινλανδός ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου για τελευταία φορά στην καριέρα του, ενώ στο Βέλγιο γεννήθηκε ένας… πρωταθλητής.

Αν και ο ολλανδικός εθνικός ύμνος ηχεί στα αυτιά μας πολύ συχνά πλέον (και δεν είναι λίγες οι φορές), ο Μαξ Φερστάπεν έχει γεννηθεί στην Άσσελτ, στο Βέλγιο, και σήμερα κλείνει τα 26α γενέθλιά του.

Από μητέρα Βέλγα και από πατέρα Ολλανδό, διάλεξε να εκπροσωπεί την δεύτερη χώρα στην Formula 1 και κάθε φορά που ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής προσθέτει μία νίκη στον “λογαριασμό” του, εμείς ακούμε για πολλοστή φορά των εθνικό ύμνο των “Κάτω Χωρών”. Έτσι, στις 30 Σεπτεμβρίου, ένας άκρως ταλαντούχος οδηγός ήρθε στον κόσμο και ένας άλλος άφησε… το τελικό του στίγμα.

Το 1997, όταν ο “Super Max” γεννήθηκε, ο Μίκα Χάκινεν αποκόμισε την πρώτη του νίκη στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, το 2001, όταν ο Ολλανδός ήταν τεσσάρων ετών, ο Φινλανδός μετρούσε ήδη δύο πρωταθλήματα (1998 και 1999, με την Mercedes) και εκείνη την χρονιά ανέβηκε για τελευταία φορά στο ψηλότερο σκαλί του podium.//ΓΚ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ