Ποια ήταν η πραγματική πρόταση της Ferrari στον Χάμιλτον

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα και Ιταλούς δημοσιογράφους, ο Λιούις Χάμιλτον δέχθηκε όντως… μυθική πρόταση από την Scuderia Ferrari και την επέρριψε!

Πριν δύο μήνες, οι φήμες πως ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δέχθηκε πρόταση από τον ιταλικό κολοσσό έδιναν και έπαιρναν. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχουν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες για την συγκεκριμένη πρόταση και δύο από αυτές είναι οι επικρατέστερες εκδοχές.

Ο πρόεδρος της Ferrari προσέγγισε αυτοβούλως τον Χάμιλτον

Για την γερμανική “Auto Motor und Sport” και πιο συγκεκριμένα για τον Λέο Τουρίνι, ο Τζόν Έλκαν, πρόεδρος της Scuderia Ferrari και του γιγαντιαίου ομίλου Stellantis, προσέγγισε από μόνος του τον Λιούις Χάμιλτον. Συζήτησαν και ο Ιταλός βιομήχανος του εξήγησε το πλάνο του, με τον βρετανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να αρνείται… ευγενικά.

Η επαφή με τον Βασέρ και το… διπλάσιο συμβόλαιο

Η έτερη εκδοχή, αυτή του AMS και του Μάικλ Σμιτ, αναφέρει πως την πραγματική πρώτη επαφή την έκανε ο Φρεντ Βασέρ, Επικεφαλής Ομάδας του “Cavallino”. Ο Γάλλος μηχανικός γνώριζε πως ο Χάμιλτον θα αρνηθεί, αφού η Ferrari δεν είναι εμφανώς καλύτερη από την Mercedes στις επιδόσεις της στα Grand Prix. Ωστόσο, προχώρησε σε αυτή του την απόφαση, με στόχο να δείξει στον κύκλο της Formula 1 ότι η ιταλική ομάδα κινείται δυναμικά, με σοβαρό και μεγαλοπρεπές πλάνο. Σύμφωνα με τον Σμιτ, η πρόταση των χρηματικών απολαβών που έκανε ο Βασέρ στον Χάμιλτον ήταν η… διπλάσια από αυτή που του έχει κάνει η Mercedes για την ανανέωση και από ό,τι παίρνει τώρα.

Για όσους δεν το θυμούνται, ο βετεράνος οδηγός του grid της F1 είχε δηλώσει πως θα έχει υπογράψει την ανανέωση συμβολαίου με την γερμανική ομάδα, μέχρι το τέλος του κάλενταρ της σεζόν 2023.//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ