Οι οδηγοί της Alfa Romeo μιλούν για τις ατυχίες τους στο ιαπωνικό Grand Prix

 

Ο Βάλτερι Μπότας και ο Ζου Γκουανγιού θρηνούν τους πρώτους χαοτικούς γύρους του Grand Prix Ιαπωνίας, με τον Φινλανδό να αναγκάζεται να εγκαταλείψει λόγω ζημιάς, ενώ ο Κινέζος κατάφερε να συνεχίσει με δυσκολία και να τερματίσει στη 13η θέση.

Ο Μπότας είχε μια σταθερή απόδοση από τη 16η θέση και προσπάθησε να προσπεράσει τον Εστεμπάν Οκόν και τον Άλεξ Άλμπον στη στροφή 1. Δυστυχώς συγκρούστηκε και με τους δύο οδηγούς, με τον Φινλανδό οδηγό να βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μονοθέσια και αναγκάστηκε να μπει στα pit για μία νέα μπροστινή πτέρυγα.

Ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει ξανά στον αγώνα, κάνοντας κίνηση προς τον οδηγό της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ, ο οποίος συγκρούστηκε με τον 34χρονο οδηγό της Alfa Romeo με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να συνεχίσει.

Ο Μπότας όμως δεν ήταν ο μοναδικός οδηγός της Alfa Romeo που υπέστη ζημιά στην αρχή του αγώνα, με ένα αδέσποτο κομμάτι από ανθρακόνημα να βρίσκει το μπροστινό φτερό του Ζου. Ωστόσο όπως ανέφερε και ο ίδιος, ο ρυθμός του από εκεί και πέρα ήταν πολύ κακός, καθώς τερμάτισε στη 13η θέση.

«Ναι, πολύ καλή αρχή και μετά, προσπαθώντας να κάνω το δρόμο μου προς τα εμπρός, το μόνο που είδα ήταν τέσσερα ή τρία αυτοκίνητα να ακουμπούν και ένα τεράστιο κομμάτι άνθρακα μπήκε κατευθείαν στην μπροστινή μου πτέρυγα, αυτό ήταν», δήλωσε ο Ζου.

Κάνοντας μία προεπισκόπηση για το πως μπορούμε να περιμένουμε την εμφάνιση της Alfa Romeo, το επόμενο Σαββατοκύριακο (6/9 – 8/9) στο Κατάρ ο Ζου είπε, «Πρέπει να δούμε προφανώς κάθε κομμάτι και αυτό το Σαββατοκύριακο από την πλευρά μου, έκανα το ένα λάθος στις κατατακτήριες στο πεζοδρόμιο. Αλλά ας πούμε ότι ο ρυθμός γενικά, η ταχύτητα είναι λίγο πιο πίσω σε αυτό που υποτίθεται ότι είμαστε. Απλώς παλεύουμε από την πλευρά μας για τη 10η και τη 15η θέση».//ΦΚ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ