Ο Χόρνερ μαθαίνει αλά… Λάουντα

Ο επικεφαλής της Red Bull παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με τον θρύλο της Formula 1 και σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του μέσα από τα δικά του μάτια, αλλά έκανε λόγο και για τον τρόπο που διδάχτηκε από τον Αυστριακό.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ έχει να θυμάται τον Νίκι Λάουντα για πολλούς λόγους. Για τον Βρετανό μηχανικό, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν έναν άνθρωπος σοφός, που ποτέ δεν έκανε λάθος. Αναμφίβολα, για τον επικεφαλής των “Κόκκινων Διαβόλων”, ο Νίκι είναι ο παντοτινός του δάσκαλος, ακόμη και τώρα που δεν είναι πια κοντά μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κρίστιαν Χόρνερ:

«Ο Νίκι ήταν ένας σοφός τύπος και είχε πάντα δίκιο. Στις ημέρες που χάνεις, όταν είσαι προετοιμασμένος να μάθεις από τα λάθη σου, τότε αυτές είναι οι πιο παραγωγικές. Πάντα υπάρχουν μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε. Ακόμη και στον αγώνα στο Τέξας, που ήμασταν γρήγοροι στις κατατακτήριες και στον αγώνα οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ κοντά μας, πήραμε μαθήματα. Δεν πρέπει ποτέ να επαναπαυόμαστε. Πρέπει να πιέζουμε για να βελτιωθούμε γιατί ξεκάθαρα όλοι όσοι είναι πίσω μας, κάνουν το ίδιο.

Λόγω των περιορισμών που είχαμε στη χρήση της αεροσήραγγας, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που είχαμε στην εξέλιξη της RB20, το μονοθέσιο του 2024. Επιλέξαμε να μην εξελίξουμε την RB19. Ό,τι μάθαμε φέτος μπορούμε να το ενσωματώσουμε στο επόμενο μονοθέσιό μας».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ