Νίκη με… ανατροπή του Οζιέ στην Κροατία

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών της Toyota ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 23.6 δευτερόλεπτα και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όντας μάλιστα ο τέταρτος διαφορετικός νικητής στους αγώνες του 2024.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Κροατίας, το οποίο είναι ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Ο Γάλλος άφησε στην δεύτερη θέση τον Βρετανό “ομόσταυλό” του, Έλφιν Έβανς (+9.3 δευτερόλεπτα), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ με Hyundai (+45.8 δεύτερα), ο οποίος είχε επικρατήσει στο πρώτο Ράλι της χρονιάς, στο Μόντε Κάρλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οζιέ “κληρονόμησε” την Κυριακή (21/4) το πρωί την πρωτοπορία στον αγώνα, καθώς ο Νεβίλ και ο Έβανς βγήκαν από το δρόμο στην 18η ειδική. Ο Νεβίλ είχε προβάδισμα 2.6 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Έβανς πριν από την δεύτερη σημερινή ειδική, ωστόσο αμφότεροι έχασαν χρόνο με τις εξόδους τους, με αποτέλεσμα ο Οζιέ να βρεθεί επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Έτσι, ο Γάλλος, ο οποίος ήταν 11.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νεβίλ, απέκτησε προβάδισμα 9.1 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Έβανς, δύο ειδικές πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, το οποίο διατήρησε ως το τέλος.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ