Μπράουν: «Έχουμε μεγάλες ανησυχίες για τη συνεργασία Red Bull με AlphaTauri»

Ο CEO της McLaren παραχώρησε δηλώσεις και φάνηκε σκεπτικός σχετικά με τους “Κόκκινους Ταύρους”, αλλά και με την θυγατρική του ομάδα.

Ο Ζακ Μπράουν μίλησε στο “Motorsport.com” και έκανε λόγο για την σχέση της Red Bull και της Alpha Tauri, με την πρώτη ομάδα να είναι η μητρική, χέοντας σε κοινή της ιδιοκτησία την δεύτερη. Σύμφωνα με την βρετανική ομάδα όμως, αυτό μπορεί να ευνοεί σε πολλές καταστάσεις την αυστριακή ομάδα.

«Έχουμε πολύ μεγάλες ανησυχίες για τη συνεργασία και τις σχέσεις της Red Bull με την AlphaTauri. Πιστεύω πως πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί μελλοντικά. Έχουμε ακόμη δρόμο για να διασφαλίσουμε πως όλες οι ομάδες είναι ανεξάρτητες. Πρόκειται για δύο ομάδες με κοινή ιδιοκτησία, κάτι που δεν υπάρχει σε άλλα σπορ. Αυτό μπορεί να ευνοήσει τη Red Bull σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Υπάρχει λόγος που μεταφέρουν προσωπικό από την Ιταλία.

Όπως είπε ο Χέλμουτ Μάρκο, θα κάνουν τα πάντα για να έχουν όφελος από τις δύο ομάδες. Το κατανοώ πλήρως αυτό. Πρέπει όμως να δούμε το ζήτημα με τις τεχνικές συνεργασίες ανάμεσα σε δύο ομάδες».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ