Μπάτον: «Ο Νόρις πρέπει να περάσει τον teammate του και άλλους οδηγούς του grid»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 του 2009 έκανε λόγο για τον Βρετανό πιλότο της McLaren, αλλά και για τον τρόπο που ο νεαρός οδηγός μπορεί να πάρει τη πρώτη νίκη της καριέρας του στην ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Τζένσον Μπάτον παραχώρησε δηλώσεις στο “Sky Sports” και στάθηκε αρκετά στον Λάντο Νόρις. Ομολόγησε πως παρακολουθεί τον οδηγό της McLaren από τη πρώτη κι’ όλας στιγμή του στην Formula 1, δίνοντάς του συμβουλές για το πως θα πάρει την πρώτη νίκη στην καριέρα του, ανεβαίνοντας στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου της F1, σπάζοντας το… ρόδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Λάντο είναι ένα φοβερό ταλέντο, πραγματικά. Τον παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε σε μονοθέσιο της Formula 1. Ήταν στην πίστα της Ουγγαρίας όταν εγώ ακόμη ήμουν μέλος της ομάδας. Είναι φοβερό το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε. Ξέρει πώς να προσεγγίζει την οδήγησή του και σκέφτεται υπερβολικά. Αυτό μερικές φορές του βγαίνει σε κακό διότι κάποιες φορές τον κάνει να αναρωτιέται αν είναι καλός ή όχι. Είναι όμως. Είναι ένα φοβερό ταλέντο και ανυπομονώ να τον δω σε ένα μονοθέσιο με το οποίο μπορεί να παλέψει για νίκες. Δεν γνωρίζω όμως πότε θα συμβεί αυτό.

Είναι δύσκολη περίοδος με έναν οδηγό να κυριαρχεί, μόνο ένας οδηγός να μπορεί να κερδίσει. Αν είσαι δεύτερος, τότε αυτό είναι μια καλή αρχή. Ελπίζω αυτό να μη συνεχιστεί. Δεν πρέπει ο Νόρις να φύγει από την F1 επειδή δεν έχει πάρει νίκη. Πρέπει να συνεχίσει να παλεύει για νίκες. Η θέληση υπάρχει και θα υπάρχει. Πρέπει να κερδίσει τον teammate του και άλλους οδηγούς του grid. Είναι επίπονο όταν υπάρχει μόνο μία ομάδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ