Μετά τα προβλήματα, νίκη για τον Verstappen, πρώτη εγκατάλειψη του Leclerc

 

Στην καυτή πίστα της Βαρκελώνης, στον 6ο αγώνα της Formula 1, δεν έλλειψαν οι μάχες.

Ο Vesrtappen διατήρησε τη 2η θέση μετά την εκκίνηση… είχε μια μικρή έξοδο… αντιμετώπισε προβλήματα με το DRS στην αρχή του αγώνα… έδωσε μεγάλη μάχη με τον Russell… και τελικά πήρε την 3η συνεχόμενη και 4η συνολικά νίκη του για φέτος. Ο Perez που ξεκίνησε από την 5η θέση, ήταν γρήγορος, είχε διαφορετική στρατηγική από τον Verstappen και όταν χρειάστηκε, λειτούργησε και πάλι ομαδικά για να εξασφαλίσει το 2ο φετινό 1-2 για τη Red Bull κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, για πρώτη φορά φέτος.

Ο Russell με τη σαφώς βελτιωμένη Mercedes έκανε εξαιρετικό αγώνα για να ανέβει για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο, με τον Sainz να τον ακολουθεί στην 4η θέση. Ο Sainz είχε και αυτός μια μικρή έξοδο στην αρχή του αγώνα αλλά στη συνέχεια δεν είχε το ρυθμό να πιέσει για το βάθρο. Έτσι, η Βαρκελώνη, ήταν ο πρώτος αγώνας που δεν υπήρχε ούτε μία Ferrari στο βάθρο των νικητών. Εξαιρετικός ο Hamilton που είχε επαφή στον 1ο γύρο, σκασμένο ελαστικό και από την τελευταία ουσιαστικά θέση ανέβηκε μέχρι την 4η για την παραχωρήσει τελικά στον Sainz αφού η Mercedes ανέβασε θερμοκρασία. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε 6ος, ο Esteban Ocon 7ος, ο Lando Norris που ταλαιπωρήθηκε από αμυγδαλίτιδα όλο το τριήμερο τερμάτισε 8ος ο Fernando Alonso που ξεκίνησε τελευταίος τερμάτισε 9ος και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Yuki Tsunoda

 

Μεγάλος άτυχος ο Leclerc που ενώ ήταν άνετα πρώτος και άνοιγε τη διαφορά του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη στον 27ο γύρο για να δει τον Verstappen να περνά στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη του.

Επόμενος αγώνας το τριήμερο 27 με 29 Μαΐου στο Monaco.

Άγγελος Σταθακόπουλος


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ