Λεκλέρ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η pole είναι η καλύτερη θέση»

Λεκλέρ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η pole είναι η καλύτερη θέση»

Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari θα είναι εκείνος που θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αποψινό αγώνα, με τον ομόσταυλό του, Κάρλος Σάινθ, να ακολουθεί στην 2η, κάνοντας το 1-2 για την ιταλική ομάδα. Ωστόσο, ο 26χρονος πιλότος έχει ενδοιασμούς για την pole position.

Η Scuderia Ferrari είδε τους οδηγούς της να ανεβαίνουν στις κορυφαίες θέσεις της σχάρας εκκίνησης και αν μη τι άλλο μόνο χαρούμενη είναι. Ο Σαρλ Λεκλέρ όμως, έχει δεύτερες σκέψεις για την πρωτιά του και αναλογίζεται το πόσο θετικό είναι να ξεκινάς από εκείνη ην θέση στην πίστα του “Ερμάνος Ροντρίγκεζ”.

Μάλιστα, ο Μονεγάσκος δεν στάθηκε μόνο εκεί, αφού έκανε λόγο και για την στρατηγική, την οποία η Ferrari θα ακολουθήσει στον αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η πρώτη θέση στο grid είναι και η καλύτερη σε αυτή την πίστα. Όμως είμαι χαρούμενος και δεν θα άλλαζα την pole position.

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να βρεθώ στην pole position. Πιστεύαμε ότι απείχαμε σε ρυθμό μετά το FP3. Όμως για κάποιον λόγο οι επιλογές που κάναμε απέδωσαν και τα νέα ελαστικά μας βοήθησαν. Πλέον όμως, εστιάζω στον αγώνα της Κυριακής, γιατί είχαμε και άλλες pole position, όμως αυτή πρέπει να την μετατρέψουμε σε νίκη. Κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο.

Θα πρέπει να εστιάσουμε σε εμάς και στο ρυθμό μας. Δεν ξέρω αν αυτά αρκούν για τη νίκη, όμως θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για την πετύχουμε».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ