Η McLaren προχώρησε σε αλλαγές

Οι διοικούντες της McLaren προχώρησαν σε νέες αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της ομάδας, μετά από τα πρώτα τρία γκραν πρι του 2024, με τον Νταβίντ Σάντσεζ να αποχωρεί, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο πρώην αεροδυναμιστής της Ferrari ήταν μια από τις δύο προσθήκες που έκανε η McLaren τον περασμένο χειμώνα, μαζί με τον -πρώην της Red BullΡομπ Μάρσαλ, καθώς η βρετανική ομάδα ήθελε να βασιστεί πάνω στην αρχική… αναδόμηση που είχε κάνει πέρυσι στο επιτελείο της.

Όμως, ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, τονίζει σε δήλωσή του ότι «μετά από προσεκτικές συζητήσεις μεταξύ του Νταβίντ Σάντσεζ και της ηγετικής ομάδας, πάρθηκε η κοινή απόφαση να φύγει ο Νταβίντ από την ομάδα. Κατά τον κοινό προβληματισμό μας, έγινε φανερό ότι ο ρόλος, οι ευθύνες και οι φιλοδοξίες που σχετίζονται με τη θέση του Νταβίντ δεν ευθυγραμμίζονταν με τις αρχικές μας προσδοκίες, όταν συμφώνησε να ενταχθεί στην ομάδα τον Φεβρουάριο του 2023».

Έτσι, ο Σάντσεζ αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή που είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν τη γενική ιδέα και την απόδοση του μονοθεσίου. Ο Στέλα θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, μέχρι να προσληφθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης του Γάλλου.

Μετά την αποχώρηση του Σάντσεζ, ο Μάρσαλ αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής σχεδιαστή, ο Νιλ Χούλντεϊ τη θέση του τεχνικού διευθυντή σε θέματα μηχανικής, ενώ ο Πίτερ Προδρόμου συνεχίζει κανονικά ως τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ