Η McLaren ανακοίνωσε τον νικητή του 24ωρου Le Mans ως αναπληρωτή οδηγό της για το 2024

 

H McLaren ανακοίνωσε ότι ο Ιάπωνας οδηγός Ρο Χιρακάουα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Driver Development για το 2024, ενώ θα γίνει αναπληρωτής οδηγός για την ομάδα.

Ο Ρο Χιρακάουα κέρδισε τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Οδηγών Αντοχής το 2022 με την Toyota, συμπεριλαμβανομένης της νίκης του στο 24ωρο Le Mans του 2022. Αυτή τη στιγμή ηγείται του πρωταθλήματος, έχοντας πρόσφατα κερδίσει τον αγώνα του 6ωρου Πορτιμάο. Ο Ιάπωνας οδηγός έχει επίσης εμπειρία στις κατηγορίες Super GT και Super Formula της χώρας του.

Η McLaren επιβεβαίωσε ότι ο 29χρονος θα τρέξει γύρους με το μονοθέσιο του 2021, MCL35M, δοκιμαστικά, ενώ επίσης θα ολοκληρώσει εργασίες προσομοίωσης στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είμαι χαρούμενος που μπήκα στην ομάδα της McLaren ως αναπληρωματικός οδηγός. Είναι μια συναρπαστική προοπτική να συνεργάζομαι με μια τόσο αξιοσέβαστη ομάδα και είμαι ευγνώμων στον Ζακ και στον Αντρέα για την ευκαιρία. Έχω ήδη γνωρίσει την ομάδα και έχω βιώσει τον προσομοιωτή στο MTC που μου επέτρεψε να πατήσω στο έδαφος τρέχοντας. Τώρα είμαι πλήρως προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος για το υπόλοιπο του 2023», δήλωσε ο Χιρακάουα.

Ο Διευθυντής της Ομάδας της McLaren, Αντρέα Στέλα, πρόσθεσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Ρο στη McLaren Racing ως αναπληρωτή οδηγό της Formula 1 για να ενισχύσουμε περαιτέρω την αυξανόμενη ομάδα υποστήριξης οδηγών μας. Είμαστε ευγνώμονες στην TOYOTA GAZOO Racing για τη συνεργασία της, επιτρέποντας στον Ρο να αναλάβει τον νέο ρόλο παράλληλα με τα οδηγικά του καθήκοντα. Έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στην πίστα, κερδίζοντας το Le Mans καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του, ο οποίος έχει ήδη περάσει χρόνο στον προσομοιωτή στο MTC. Η πλούσια εμπειρία του θα ωφελήσει την ομάδα σε διάφορους τομείς».//ΦΚ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ