Η FIA ενέκρινε την αίτηση της Andretti, για την είσοδό της στη Formula 1

 

Μετά την ολοκλήρωση μιας συνολικής διαδικασίας αιτήσεων για υποψήφιες ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Formula 1, η FIA αποδέχθηκε την αίτηση της Andretti Formula Racing για να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα.

Η Andretti ήταν η μοναδική ομάδα που πληρούσε τα αυστηρά κριτήρια που έθεσε η FIA, από τις τέσσερις ομάδες που υπέβαλαν επίσημες αιτήσεις.

Μετά την πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Φεβρουάριο, εφαρμόστηκε μία ισχυρή διαδικασία επιμέλειας κατά την οποία οι αιτούντες αξιολογήθηκαν ως προς την αθλητική και τεχνική τους ικανότητα, την συγκέντρωση και την διατήρηση επαρκούς χρηματοδότησης, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας, προκειμένου να επιτραπεί η συμμετοχή της στη F1.

Τα κριτήρια επιλογής περιλάμβαναν επίσης τη διαχείριση της βιωσιμότητας σύμφωνα με τη φιλοδοξία της FIA να πετύχει τους στόχους του αθλήματος για net-zero έως το 2030. Κάθε μελλοντική ομάδα της F1 έπρεπε επίσης να δείξει πως σκοπεύει να επιτύχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της συμμετοχής της στο άθλημα.

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ δήλωσε, «Η FIA ήταν πολύ σαφής όσον αφορά τη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων για την είσοδο από την αρχή της διαδικασίας Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Στόχος μας, μετά από αυστηρή επιμέλεια κατά τη φάση της αίτησης, ήταν να εγκρίνουμε μόνο υποψήφιες συμμετοχές που πληρούσαν τα καθορισμένα κριτήρια και έδειχναν ότι θα πρόσθεταν αξία στο άθλημα. Η αίτηση της Andretti Formula Racing LLC θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Λαμβάνοντας αυτή την απόφαση, η FIA ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ για τη συμμετοχή και την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Andretti Formula Racing LLC ήταν η μοναδική ομάδα που πληρούσε τα κριτήρια επιλογής που είχαν τεθεί από κάθε υλική άποψη. Συγχαίρω τον Μίκαελ Αντρέτι και την ομάδα του για την εμπεριστατωμένη υποβολή. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις υποψήφιες ομάδες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας της FIA, που συμμετέχουν στη διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τις ακούραστες προσπάθειές τους να διασφαλίσουν μια επιμελή αξιολόγηση όλων των αιτήσεων που ελήφθησαν».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ