Γουότερχαουζ: «Τελειώσαμε το μονοθέσιο για το 2024, πάμε για το 2025»

Ο Head of Performance Engineering στη Red Bull, μίλησε στο περιοδικό “Racecar Engineering”, κάνοντας λόγο για το “χτίσιμο” των “Κόκκινων Ταύρων”, το οποίο έχει ολοκληρωθεί για τη φετινή χρονιά.

Η Red Bull δεν σταματάει να κάνει… πράγματα και θαύματα, με αποτέλεσμα να έχει ήδη ολοκληρώσει το σχεδιασμό για το μονοθέσιο του 2024, έχοντας ήδη ξεκινήσει αυτή του 2025. Έτσι, ο Μπεν Γουότερχάουζ, επικεφαλής απόδοσης κινητήρα, κάνει λόγο για τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί – μέχρι στιγμής – για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Η RB20 είναι τουλάχιστον έξι μηνών, πια, και έχουμε αρχίσει ήδη να στρέφουμε την προσοχή μας στην RB21, παρότι η χρονιά δεν έχει αρχίσει ακόμα. Γνωρίζουμε ότι η RB19 είχε σημαντικούς περιορισμούς. Αν κοιτάξουμε πίσω στη Σιγκαπούρη, είχε αναμφίβολα αδυναμίες. Υπάρχουν τομείς στους οποίους θέλουμε να βελτιωθούμε, τόσο στην απόδοσή της στα γρήγορα σημεία της πίστας όσο και στα αργά.

Την ίδια στιγμή, (σ.σ. το αυτοκίνητο) είχε ξεκάθαρα δυνατά σημεία, πάνω στα οποία θέλουμε να χτίσουμε την ώρα που λύνουμε τις αδυναμίες του. Βάσει αυτού, θέσαμε ξεκάθαρους στόχους πριν από αρκετό καιρό, κατά τη διάρκεια της φάσης εξέλιξης της RB19 για το μετασχηματισμό της στην RB20.

Σε γενικές γραμμές καταφέραμε να πετύχουμε όλους αυτούς τους στόχους. Δεν θα έλεγε πως είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, όμως, καθώς απομένει ακόμη αρκετή δουλειά για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας σε σχέση με την RB19».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ