Φερστάπεν: «Ρυθμίζω το αυτοκίνητο με τον τρόπο που μου αρέσει»

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών με τη Red Bull απάντησε σε όλους όσους λένε πως νικάει λόγω του πολύ καλού μονοθεσίου του, αναλύοντας τα οδηγικά στιλ και τις ρυθμίσεις των πιλότων.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ξεκάθαρος: «Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις των άλλων». Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται πως ο Ολλανδός οδηγός των “Κόκκινων Ταύρων” δεν είναι θα έφτανε στους τρεις τίτλους αν δεν είχε την προσφορά ενός τόσο καλού μονοθεσίου, πόσο μάλλον δε του περσινού, το οποίο ήταν… εγκληματικά καλό.

Ωστόσο, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε την δική του απάντησε και μάλιστα δεν στάθηκε μόνο εκεί, αφού έσπευσε να το… αιτιολογήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις των άλλων. Δεν ξέρουν το αυτοκίνητό μας. Εγώ προσπαθώ απλώς να πάρω το καλύτερο από αυτό, και το κάνω κάθε φορά. Δεν ξέρω πόσο κυρίαρχο είναι αυτό το αυτοκίνητο σε σχέση με προηγούμενα – κανείς δεν το ξέρει αυτό.

Ρυθμίζω το αυτοκίνητο με τον τρόπο που μου αρέσει, και ο άλλος οδηγός το ρυθμίζει για να ταιριάξει σε εκείνον. Οι μηχανικοί εξελίσσουν το αυτοκίνητο για να το κάνουν ταχύτερο, και όχι για να το κάνουν όπως θα άρεσε σε μένα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το οδηγικό στιλ. Ποιο είναι το οδηγικό σου στιλ; Δεν ξέρω. Προσαρμόζομαι στις ανάγκες του αυτοκινήτου για να το κάνω ταχύτερο. Αυτό είναι το κλειδί για να είσαι ένας αληθινά καλός οδηγός της Formula 1. Το να προσαρμόζεσαι σε όσα σου δίνει η ομάδα».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ