Φερστάπεν: «Η πιο εντυπωσιακή μετά από εμάς είναι η McLaren»

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών παραχώρησε δηλώσεις και αναφέρθηκε στα σκαμπανεβάσματα των ομάδων, οι οποίες ήταν πίσω από τη Red Bull. Ωστόσο, ο Ολλανδός στάθηκε πιο πολύ στη βρετανική ομάδα.

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για τη περασμένη αγωνιστική σεζόν, σχολιάζοντας τη σταθερότητα των “Κόκκινων Ταύρων”, αλλά και τη πορεία των υπόλοιπων ομάδων. Μάλιστα, ο 26χρονος πιλότος αναφέρθηκε στις ομάδες που ακολουθούσαν την αυστριακή (Mercedes, Aston Martin, McLaren, Ferrari), αλλά στάθηκε περισσότερο στη McLaren, χαρακτηρίζοντάς της… εντυπωσιακή!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήμασταν η μοναδική ομάδα που ήταν αληθινά σταθερή σε απόδοση (σ.σ. το 2023). Πίσω μας υπήρχαν διαρκή σκαμπανεβάσματα, πότε ήταν μία ομάδα δεύτερη και πότε άλλη. Η μάχη ήταν πολύ στενή πίσω μας.

Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα βελτιωθούν (σ.σ. τα μονοθέσια των ομάδων) κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εκείνη που πιστεύω ότι ήταν η πιο εντυπωσιακή πίσω μας, από το σημείο που ξεκίνησε μέχρι το σημείο που τερμάτισε, ήταν αναμφίβολα η McLaren. Και φαίνεται πως θα μπορεί να είναι πολύ δυνατή του χρόνου.

Κάθε χρονιά είναι λιγάκι διαφορετική. Εξαρτάται, επίσης, από το πόσο καλό θα είναι το αυτοκίνητο. Αλλά πιστεύω ότι βασίζεσαι λίγο και στην εμπειρία σου.

Έχεις ήδη ζήσει αρκετά στην καριέρα σου και στη F1 και ξέρεις πως αν θέλεις να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα η πιο σημαντική παράμετρος είναι το αυτοκίνητο. Πέραν αυτού, οι επιδόσεις σου πρέπει να έχουν αρκετή σταθερότητα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσπαθείς να πετυχαίνεις ξανά και ξανά. Κάθε χρονιά προβάλλει μια καινούρια πρόκληση, για να προσπαθήσεις να το πετύχεις».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ