Φερστάπεν: «Ευτυχώς, δεν θα πληρώσω εγώ την αγωνιστική άδεια»

 

Η κορυφαίες επιδόσεις… στοιχίζουν! Πιο συγκεκριμένα, το παράβολο συμμετοχής του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή για την επόμενη χρονιά ανέρχεται σε ποσό μεγαλύτερο του 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο – όπως δήλωσε ο ίδιος – δεν θα πληρώσει εκείνος, αλλά η ομάδα του.

Για την συμμετοχή του στην Formula 1, ο εκάστοτε οδηγός πρέπει να πληρώσει κάποιο παράβολο για την άδεια οδήγησής του. Το ποσό αυτό έχει να κάνει με την επίδοσή του από την περασμένη σεζόν, άρα διαφέρει από πιλότο σε πιλότο. Μάλιστα, ο Μαξ Φερστάπεν έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ, αφού η δική του άδεια είναι η ακριβότερη στην ιστορία της F1.

Για την ακρίβεια, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull θα χρειαστεί να πληρώσει 1.217.900 ευρώ. Ωστόσο, το ερώτημα είναι το εξής: Ποιος θα δώσει αυτό το ποσό; Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής των “Κόκκινων Ταύρων” απάντησε και την “ζημιά” θα πληρώσει η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ομάδα τα πληρώνει αυτά, ευτυχώς! Πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει μία πιο λογική αναλογία στα παράβολα των οδηγών. Όμως έτσι είναι οι κανονισμοί και δεν νομίζω πως μπορούσε κανένας να περιμένει πως στο τέλος θα έχουμε όσους βαθμούς καταφέραμε να μαζέψουμε».//ΓΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ