Φερστάπεν: «Δεν περιμένω θαύματα, η Ferrari είναι μίλια μακριά»

Ο Ολλανδός Παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για την φετινή σεζόν και τον τρόπο που έχει εξελιχθεί, αλλά και για την Ιταλική ομάδα που τον ανταγωνίζεται τονίζοντας πως είναι αρκετά πίσω του.

Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:

«Δεν νομίζω ότι μπορώ καν να περιγράψω τι ακριβώς συμβαίνει, είναι απλά πολύ δύσκολο. Δεν είναι κάτι που δεν περίμενα, αλλά αναμφίβολα είναι στο άκρο της χειρότερης δυνατής έκβασης μέχρι στιγμής.

Είναι απλά πολύ δύσκολο, έχει πολλά κερμπς και πολλές αναπηδήσεις και αλλαγές στην κλίση του δρόμου, οπότε είναι αδύνατον να περνάμε κάθε φορά πάνω από αυτά και χάνουμε πολύ χρόνο διότι το αυτοκίνητο δεν έχει καλή αίσθηση.

Επίσης, με μια παραπάνω αναπήδηση μπορείς εύκολα να καταλήξεις στη μπαριέρα. Αυτό σίγουρα μας κρατά πίσω προς στιγμήν και μας εμποδίζει να κινηθούμε ταχύτερα. Δεν έχουμε κάποια ξεκάθαρη κατεύθυνση ή λύση για να προσπαθήσουμε να λύσουμε κάτι σαν αυτό.

Η Ίμολα ήταν εντελώς διαφορετική, είχαμε διαφορετικά θέματα που μπορούσαμε να λύσουμε με τις ρυθμίσεις – αυτά που αντιμετωπίζουμε εδώ δεν μπορείς να τα λύσεις με αλλαγές στις ρυθμίσεις, διότι έχουν να κάνουν με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί το αυτοκίνητο. Δεν μπορείς να αλλάξεις τέτοιου είδους πράγματα σε ένα βράδυ, οπότε έχουμε ξεμείνει με αυτά. Προσπαθούμε να το κάνουμε λίγο καλύτερο, αλλά δεν περιμένω θαύματα.

Ήξερα, ερχόμενος εδώ, ότι θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς εδώ – και από αυτή την άποψη δεν εκπλήσσομαι που η Ferrari είναι τόσο γρήγορη. Η Ferrari είναι μίλια μακριά και δεν το σκέφτομαι καν αυτό [για τις δοκιμές κατάταξης]. Θέλω μόνο να λύσουμε τα θέματα που έχουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το αυτοκίνητο λίγο πιο δεκτικό στην οδήγηση. Μετά θα δούμε πού θα καταλήξουμε, αλλά δεν περιμένω θαύματα.

Πιστεύω ότι προς το παρόν η Ferrari δεν πιάνεται. Είναι αληθινά δυνατή. Κάθε φορά που χρειάζονται έναν γύρο, τον πετυχαίνουν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα, κι αυτό είναι ένα μεγάλο προνόμιο εδώ

Είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο, αυτή τη στιγμή, να ξεφύγουμε από όσα μας περιορίζουν. Θα δούμε αν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι, θα στήσουμε λίγο διαφορετικά τα δύο αυτοκίνητα. Ο ρυθμός αγώνα μας δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά φυσικά είναι πολύ αργά»//ΓΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ