Χόρνερ: «Αναποτελεσματικό το “λείψανο του Ψυχρού Πολέμου”»

Ο επικεφαλής της Red Bull έκανε λόγο για την αεροδυναμική σήραγγα της ομάδας, την οποία χαρακτηρίζει ως “λείψανο του Ψυχρού Πολέμου”, επειδή δεν είναι κα τόσο αποτελεσματική σε κρύες συνθήκες.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ παραχώρησε δηλώσεις και στάθηκε στους κανονισμούς για τις αεροδυναμικές σήραγγες, οι οποίες είναι απαραίτητες με τον τρόπου που έχουν διαμορφωθεί οι κανόνες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βρετανό, η αυστριακή ομάδα θα αντιμετωπίζει πρόβλημα σε χαμηλές θερμοκρασίες, δίνοντας έναν πολύ… συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι κανονισμοί καθιστούν τις αεροδυναμικές σήραγγες ως ένα απαραίτητο εργαλείο για το μέλλον, έπρεπε λοιπόν να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής και να επενδύσουμε σε μία νέα αεροδυναμική σήραγγα. Οι κατασκευές θα ξεκινήσουν μέσα στο 2024. Δεν μπορείς να την ενεργοποιήσεις μεσούσης της σεζόν, πριν το ξεκίνημα της χρονιάς πρέπει να επιλέξεις τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιείς. Το πιθανότερο είναι να δουλέψουμε σε αυτή το μονοθέσιο του 2027.

Με την αεροδυναμική σήραγγα που έχουμε, η οποία είναι ένα… “λείψανο του Ψυχρού Πολέμου”, όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική, ειδικά όταν κάνει κρύο, πράγμα που συμβαίνει συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί στο τι δοκιμάζουμε. Και είναι ένας τομέας στον οποίο η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, καθορίζοντας το μονοπάτι της εξέλιξης των μονοθεσίων».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ