Χάμιλτον: «Ό,τι κι αν κάναμε με τις αναβαθμίσεις δεν έβλεπα διαφορά»

Ο βετεράνος πιλότος της Mercedes και επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε να βλέπει εξέλιξη στην ομάδα του και νιώθει καλύτερα από πριν, μέσα στο μονοθέσιό του.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την θέση στο Grand Prix του Μεξικού και μίλησε για τις αναβαθμίσεις της γερμανικής ομάδας, οι οποίες πλέον είναι αισθητές, σε σχέση με άλλοτε. Μάλιστα, πιστεύει πως τα “Ασημένια Βέλη” έχουν την ευκαιρία να νικήσουν τόσο στο “Mexico City”, όσο και στην Βραζιλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«To να νιώθω το αντίκτυπο της αναβάθμισης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Αυτό ελπίζεις πάντα ως οδηγός, όμως τον τελευταίο χρόνο, ό,τι κι αν κάναμε με τις αναβαθμίσεις δεν μπορούσα να νιώσω τη διαφορά. Το πίσω μέρος είναι κάτι το οποίο πάντα ζητούσα να βελτιωθεί. Όταν δεν έχεις την πρόσφυση που θες στο πίσω μέρος, δεν έχεις αυτοπεποίθηση. Η αναβάθμιση στο Όστιν μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να κάνω επίθεση στις στροφές. Είχα φοβερή αίσθηση και αν το νέο πάτωμα μας έδωσε σε ταχύτητα ένα δέκατο του δευτερολέπτου, εγώ βρήκα δύο δέκατα επιπλέον λόγω της επιπλέον αυτοπεποίθησής μου.

Είμαστε πολύ κοντά στη νίκη. Μπορούσα να τη γευτώ στον προηγούμενο αγώνα. Ειλικρινά αν είχαμε καλύτερη στρατηγική μπορεί να ήμασταν πιο κοντά στη νίκη ή και να την κατακτούσαμε. Δεν θα είχε όμως σημασία, γιατί δεν θα την κρατάγαμε. Είναι δύσκολο ακόμα να πω πού θα μπορέσουμε να πάρουμε νίκη. Έχουμε κάνει όμως βήματα προς τα εμπρός. Πέρυσι στο Μεξικό ήμασταν πολύ κοντά στη Red Bull και ελπίζω φέτος με μια καλή στρατηγική να είμαστε ακόμη πιο κοντά. Στη Βραζιλία ήμασταν επίσης πολύ δυνατοί και αν είμαστε και φέτος, τότε έχουμε δύο πολύ καλούς αγώνες μπροστά μας. Πιστεύω πως στο Μεξικό και στη Βραζιλία έχουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ