Χάκινεν: «Ο Πέρεζ είναι πιο αργός του Φερστάπεν, δεν πιστεύω ότι έχει μέλλον στη Red Bull»

Ο άλλοτε δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, παραχώρησε δηλώσεις και έκανε λόγο για τους δύο πιλότους των “Κόκκινων Ταύρων”. Βέβαια, περισσότερο στάθηκε στον Μεξικανό, για τον οποίο δεν πιστεύει πως θα υπάρχει συνέχεια στην αυστριακή ομάδα.

Ο Μίκα Χάκινεν μίλησε σχετικά με την Red Bull και την απόσταση ανάμεσα στους δύο οδηγούς της, Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ. Ωστόσο, δεν τόνισε μόνο στη διαφορά επιπέδου και ταχύτητας, αλλά ανέφερε πως ο Τσέκο δεν πιστεύει ότι θα συνεχίσει να τρέχει για την αυστριακή ομάδα για πολύ καιρό ακόμη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συνήθως ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας είναι πιο αργός και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πέρεζ είναι πιο αργός από τον Μαξ. Αυτό ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες. Αν ο πιο αργός teammate αποδεχθεί αυτή την κατάσταση, τότε γίνεται ευκολότερη η επικοινωνία με τα media αλλά και την ομάδα. Μπορεί να εξελίξει το μονοθέσιο, έχει κίνητρα και μπορεί να μείνει 3-4 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον γρήγορο οδηγό της ομάδας. Αυτό δεν πιστεύω πως είναι κακό. Είναι μία αποδεκτή κατάσταση. Αν όμως ο πιο αργός teammate αρχίζει να γκρινιάζει, αν κατηγορεί την ομάδα πως δεν του δίνει αρκετά καλό μονοθέσιο, δεν έχει κίνητρα και τα αποτελέσματά του έχουν σκαμπανεβάσματα. Αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα και τότε είναι η ώρα που η ομάδα πρέπει να κάνει αλλαγές.

Ξέρω πως το να έχει ένα Μεξικανό οδηγό είναι σημαντικό για τη Red Bull. Το Μεξικό είναι μία μεγάλη αγορά κι αυτό παίζει το ρόλο του. Όμως στο τέλος της ημέρας, όλοι είναι εκεί για να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και μία ομάδα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε έναν οδηγό. Πρέπει να έχεις δύο οδηγούς σε συγκεκριμένο επίπεδο ώστε να μπορείς να εξελίξεις το μονοθέσιο. Έχει μέλλον ο Πέρεζ στη Red Bull; Δεν το πιστεύω».//ΓΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ