Ο Καρεμπέ, ο Κομπουαρέ και ο Ολυμπιακός

 

AΠΟΣΤΟΛΗ*ΝΑΝΤΗ: Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το ταξίδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στη γενέτειρα του Ιούλιου Βερν, Νάντη και στο «Μπουζουάρ» θα συναντηθούν δύο πολύ καλοί φίλοι, αυτήν τη φορά ως αντίπαλοι.

Η ιστορία του Αντουάν Κομπουαρέ με τον Κριστιάν Καρεμπέ είναι ξεχωριστή. Ο αθλητικός διευθυντής των πρωταθλητών αναδείχθηκε στην Ναντ και ο άνθρωπος που τον βοήθησε πολύ στα πρώτα του βήματα, αλλά και στη συνέχεια ήταν ο νυν προπονητής της Ναντ. Ηταν εκείνος που τον συμβούλευε, ήταν ο «δάσκαλος» του, όπως έχει πει πολλές φορές ο Καρεμπέ. «Είναι ο μικρός «αδελφός» μου» είπε με τη σειρά του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κομπουαρέ, ο οποίος λίγο έλειψε να βρεθεί στον Πειραιά πριν από δύο δεκαετίες.

Για την ακρίβεια τα καλοκαίρια του 2003 και του 2004, είχε γίνει πολλή συζήτηση στον Ολυμπιακό για το περίφημο «γαλλικό μοντέλο» και ο Καρεμπέ, που ακόμη αγωνιζόταν με την ερυθρόλευκη είχε πει την άποψη του για ανθρώπους που γνώριζε καλά. Το καλοκαίρι του 2004 είχαν γίνει συζητήσεις με τον Κλοντ Σουαντό για να αναλάβει την οργάνωση των ακαδημιών και ψηλά στη λίστα των προπονητών ήταν και ο Κομπουαρέ, όπως και άλλοι Γάλλοι (Ντενουί, Λακόμπ. Μπο).

Ο νυν προπονητής της Ναντ αποτέλεσε θερμή εισήγηση του Καρεμπέ, ο οποίος θα αναλάμβανε τεχνικός διευθυντής σταματώντας το ποδόσφαιρο. Ο Κομπουαρέ μόλις είχε μόλις ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα (πρώτη σεζόν με τη Στρασμπούρ στην πρώτη κατηγορία) και το όλο εγχείρημα κρίθηκε ότι είχε ρίσκο, σε ένα καλοκαίρι (2004) που ο Ολυμπιακός έμπαινε στο νέο Καραϊσκάκη.

Το «γαλλικό μοντέλο» δεν εφαρμόστηκε τελικά και ο Ολυμπιακός προτίμησε να εμπιστευτεί ξανά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έμεινε έναν χρόνο στη δεύτερη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» κατακτώντας το νταμπλ. Και μετά από χρόνια, ο Καρεμπέ επέστρεψε στον Πειραιά για να αναλάβει το πόστο που τον… περίμενε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ