Ενας άδικος τελικός πριν τον τελικό

Εντός των τεσσάρων γραμμών επιβεβαιώθηκε αυτό που λίγο πολύ είχε φανεί από τον «μαραθώνιο» των 32 αγώνων της κανονικής περιόδου.

Στο πρώτο από τα δύο ενενηντάλεπτα που θα κρίνουν την άνοδο επικράτησε το πληρέστερο ρόστερ της κατηγορίας, η πιο ισορροπημένη ομάδα. Ο Λεβαδειακός διαθέτει ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές, που θα ζήλευαν πολλές από τις μικρομεσαίες ομάδες της Super League 1. «Διαβάζοντας» το παιχνίδι της ομάδας της Βοιωτίας, δυσκολεύεται κανείς να βρει αδυναμίες.

Από την άλλη πλευρά το μειονέκτημα της Βέροιας έχει να κάνει με την εξάρτησή της από τους δύο πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της, τον Γιάννη Πασά και τον Πέτρο Γιακουμάκη. Τους παίκτες που έχουν πετύχει περισσότερα από τα μισά γκολ της ομάδας την τρέχουσα σεζόν. Την πρώτη Κυριακή περιορίστηκαν.

Στη ρεβάνς η «βασίλισσα» θα επιδιώξει να ξαναβρεί την επιθετική ισχύ της, κουβαλώντας την κληρονομιά των εξαιρετικών επιδόσεών της μακριά από την Ημαθία, σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη Λιβαδειά.

Ο Λεβαδειακός απλά προηγείται 1-0. Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει στην περίσταση. Αντίθετα θα είναι ενεργός στα επόμενα μπαράζ, μεταξύ του ηττημένου της διαδικασίας της Super League 2 και της Λαμίας! Η έλλειψη συνάφειας των κανονισμών δεν είναι το μόνο παράταιρο. To τόνισαν μετά το πρώτο ματς και οι δύο προπονητές. Γιάννης Ταουσιάνης και Παύλος Δερμιτζάκης στάθηκαν στο ότι είναι παράλογο και άδικο οι πρωταθλητές της κατηγορίας να μην κερδίζουν την απευθείας άνοδο.

Ρίχνοντας μια ματιά στα πρωταθλήματα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, στις 35 πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA, οπουδήποτε αλλού οι πρωταθλήτριες της Β’ κατηγορίας πανηγυρίζουν αυτόματα και αυτονόητα. Από αυτές τις 35 μόνο η Ελλάδα και η 35η Βοσνία διεξάγουν πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας σε δύο ομίλους. Αλλά κι εκεί, στη Βοσνία, οι δύο πρωταθλητές προβιβάζονται δικαιωματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ