Χάλκινο μετάλλιο οι Γερογιάν και Θανάση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Cheerleading

Το πρώτο μετάλλιο -χάλκινου χρώματος- σε παγκόσμιο επίπεδο, πανηγυρίζει το ελληνικό Cheerleading, καθώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Ορλάντο των ΗΠΑ (24-26 Απριλίου 2024), οι Αννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση, από τον σύλλογο Αποσπερίδες, ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, εκτέλεσαν άρτια την εντυπωσιακή χορογραφία τους, τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό και κατάφεραν να προσπεράσουν υπερδυνάμεις του αθλήματος να αναδειχθούν τρίτες στον κόσμο! Το χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία Senior Hip Hop, κατέκτησε η Ταϊλάνδη και το αργυρό, η Ιαπωνία.  

 Λίγο μετά την ιστορική για το ελληνικό Cheerleading, διάκριση, οι δύο νεαρές πρωταθλήτριες, δήλωσαν:

Αννα Γερογιάν: «Βλέποντας έξι χρόνια το ταπί του παγκόσμιου, το μόνο που θέλαμε ήταν να ανέβουμε εκεί και να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας. Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι πραγματοποιήσαμε το όνειρο μας και ότι κατακτήσαμε και χάλκινο μετάλλιο. Είμαι πολύ συγκινημένη με όσα καταφέραμε. Η σκληρή δουλειά ανταμείβεται»!

Θωμαή Θανάση: «Είμαι ευγνώμων που είχα την δυνατότητα να ζήσω μια τόσο μοναδική εμπειρία. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα και παρ΄ όλο που είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, από την πρώτη στιγμή ένιωσα οικειότητα σ’ αυτό το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης, ο οποίος ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου! Νιώθουμε υπερήφανοι για την Άννα και τη Θωμαή που έκαναν την αρχή και έγραψαν μία νέα σελίδα στο άθλημα μας.  Ευχόμαστε στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλα παγκόσμια μετάλλια».

Οι «χάλκινες» παγκόσμιες πρωταθλήτριες μαζί με τους ανθρώπους του συλλόγου Αποσπερίδες που τις συνοδεύουν, θα επιστρέψουν με το μετάλλιο στην Αθήνα και στο Ελευθέριος Βενιζέλος, το πρωί (10:00) της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ