Βλάχος: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, στόχος το μετάλλιο»

Με αφορμή την κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο ανδρών στην Νετάνια του Ισραήλ, ο προπονητής της Εθνικής παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο Θοδωρής Βλάχος έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του μοναδικού μεταλλίου που λείπει από την Ελλάδα, καθώς η Εθνική Ανδρών έχει ανέβει στο βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων, Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, World League, World Cup, Μεσογειακών Αγώνων, αλλά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα δεν έχει καταφέρει ποτέ να βρεθεί ψηλότερα από την τέταρτη θέση.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου στην Νετάνια του Ισραήλ και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στις δηλώσεις του αναφέρθηκε αρχικά στον δύσκολο όμιλο της Εθνικής (Ουγγαρία, Ιταλία, Γεωργία), ενώ στην συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία όλων να κατακτήσουν ένα μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου

«Ο καινούριος τρόπος που, πλέον, διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με γκρουπ δυναμικότητας, μας φέρνει σε έναν από τους δύο δυνατούς ομίλους, όπου θα αγωνιστούμε για την πρωτιά του ομίλου με κορυφαίες εθνικές ομάδες, όπως η Ιταλία και Ουγγαρία, και μία μικρότερης δυναμικότητας, τη Γεωργία. Είναι δύσκολο από τώρα να γνωρίζουμε ή να προβλέψουμε έναν πιθανό αντίπαλο για την είσοδό μας στην τετράδα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με ένα μεγάλο αντίπαλο για να βρεθούμε στην τετράδα και στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου, που είναι και ο στόχος μας». //ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ