Βλάχος: «Δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω από την πέμπτη θέση, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της» (video)

Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το ματς με το Μαυροβούνιο ότι η Εθνική πήρε τη θέση που της άξιζε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο στα δύο τελευταία ματς είχε μια καλή εικόνα, την οποία μπορεί να κρατήσει για τη συνέχεια.

Η εθνική ομάδα μετά το 2018 και το 2022, κατέλαβε και το 2024 την 5η θέση σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς έμεινε εκτός τετράδας. Ο Θοδωρής Βλάχος στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου τόνισε ότι η “Γαλανόλευκη” πήρε αυτό που άξιζε, όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος στην κάμερα της ΕΡΤ: 

Για το αν η Εθνική κατέλαβε τι αξίζει: «Δεν είναι τι θέλεις αλλά τι αξίζεις. Δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω από την πέμπτη θέση γιατί στα κρίσιμα παρουσιάσαμε μια άλλη ομάδα.

Στα τελευταία ματς όμως παίξαμε καλύτερα, δε χάσαμε τα χαρακτηριστικά μας και τις επόμενες μέρες στην επόμενη διοργάνωση μπορούμε να ξεκινήσουμε από το σημείο που σταματήσαμε. Πρέπει να διορθώσουμε πάρα πολλά, να βάλουμε κάτω το “εγώ” μας από την ομάδα. Να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της».

Για το τι φταίει και η ομάδα δεν πήγε πιο ψηλά: «Είχαμε ανεπτυγμένο το “εγώ” μας όταν ήρθαμε. Ίσως από την επιτυχία τα παιδιά από τις ομάδες τους όταν ήρθανε, εκεί είναι πρωταγωνιστές. Δεν προλάβαμε να τα βάλουμε όλα κάτω από την ομπρέλα της ομάδας.

Παρουσιάσαμε παιχνίδια και διαστήματα ομάδας που βρέθηκε μετά από δύο χρόνια. Δουλέψαμε αρκετά με βίντεο και ομιλία, κυρίως από τις ήττες. Από τα μη επιθυμητά αποτελέσματα μαθαίνουμε, οπότε μόνο να κερδίσουμε από αυτή τη διαδικασία».

Για το αν θα κατακτήσει η ομάδα ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο: «Αν το αξίζουμε αυτή την κάποια στιγμή θα έρθει. Αλλά πρέπει να το αξίζουμε, να δαγκώνουμε λαιμούς και σίδερα για να πάρουμε ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό».//Λ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ