Το ευρωπαϊκό των Ελλήνων: 1-2 και οι Χρήστου-Μακρυγιάννης στα 100μ. ύπτιο (video)

Οι δύο Έλληνες κολυμβητές πραγματοποίησαν μία φανταστική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματός τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου.

Δύο ημέρες μετά το 1-3 που έκαναν στα 50 μέτρα ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης επανέλαβαν τις επιτυχίες τους και στα 100 μέτρα. Ο αθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε ξανά πρώτος, αυτήν τη φορά σε 52.23, με τον 24χρονο να βρίσκεται περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω του, με 52.83 και το ασημένιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Κσάγουερι Μάσιουκ με 53.56. Κάπως έτσι τα 1-2 της Ελλάδας έγιναν… δύο, μιας και νωρίτερα πέτυχαν ακριβώς το ίδιο και ο Κριστιάν Γκολομέεβ με τον Στέργιο-Μάριο Μπίλα.

Ο Χρήστου πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το 52.09 που είχε κάνει το 2022, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, χρόνος που δίνει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως είπε ο ίδιος. Κατέκτησε το τρίτο χρυσό της καριέρας του και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, όπου ως τώρα είχε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα. Ο Μακρυγιάννης τον ακολούθησε στο βάθρο καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ με 52.83. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ σπουδαίος χρόνος που δίνει πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.//Α.

Δείτε την κούρσα των Χρήστου-Μακρυγιάννη:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ