Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιακώβινα Κερκέζου-Δανάη Γιαννούλη

Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιακώβινα Κερκέζου-Δανάη Γιαννούλη

Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας που ολοκληρώθηκε στο Μπούζιος της Βραζιλίας οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα 420 γυναικών.

Οι πρωταθλήτριες κόσμου και Ευρώπης του 2023 πραγματοποίησαν θαυμάσια εμφάνιση και σε έναν ακόμη απαιτητικό αγώνα έδειξαν την τεράστια κλάση τους. Μετά από 8 ιστιοδρομίες, οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας συγκέντρωσαν 35 βαθμούς και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου πίσω από τα σκάφη της Βραζιλίας και του Ισραήλ.

Σε όλον τον αγώνα το χρυσό ελληνικό δίδυμο είχε σταθερότητα και οι θέσεις του ήταν 3, 2, 9, 22 (την αφαίρεσαν ως τη χειρότερη), 6, 4, 5,και 6. Στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής πήγαν πολύ καλά και μετά από 8 ιστιοδρομίες κατέλαβαν την 9η θέση με 57 βαθμούς σε σύνολο 24 πληρωμάτων.

Στα ILCA6 γυναικών μετά από εννέα ιστιοδρομίες η Αργυρώ Κουραβέλου τερμάτισε 14η με 97 βαθμούς σε σύνολο 45 σκαφών. Στα ILCA6 αγοριών τα 48 σκάφη έτρεξαν εννέα ιστιοδρομίες και ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης τερμάτισε 17ος με 127 βαθμούς. Στα iQFOiL τα 32 σκάφη έτρεξαν 18 ιστιοδρομίες και ο Πέτρος Κονταρίνης πήρε την 17η θέση με 216 βαθμούς.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ