Το Αμύνταιο υποδέχεται την… αφρόκρεμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης!

 

Η κωμόπολη της Φλώρινας γίνεται το επίκεντρο του ελληνικού πινγκ πονγκ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών 2022-2023.

Το Αμύνταιο υποδέχεται από σήμερα 24/03 τους καλύτερους του αθλήματος και το Σαββατοκύριακο 25 και 26/03 διεξάγει για πρώτη φορά τη μεγαλύτερη ατομική διοργάνωση φιλοδοξώντας ν’ αφήσει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα από κάθε πλευρά.

Η κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας έχει πλούσια αθλητική παράδοση, ιδιαίτερα στο χάντμπολ, έχει φιλοξενήσει στο ευρύχωρο κλειστό της γυμναστήριο πληθώρα μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και είναι έτοιμο να γνωρίσει για πρώτη φορά και την επιτραπέζια αντισφαίριση και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για τη χώρα.

Στη Δυτική Μακεδονία, το ολυμπιακό άθλημα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με κέντρα κυρίως τη Φλώρινα, την Κοζάνη και την Καστοριά. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πρόκειται να πάρουν μέρος 69 αθλητές και αθλήτριες από 28 σωματεία και θ’ αναδειχτούν οι Πανελληνιονίκες σε συνολικά 5 αγωνίσματα. Τους αγώνες διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Αμυνταίου και με την υποστήριξη του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Σημειώνουμε ότι αυτή την Κυριακή αλλάζει η ώρα και πρέπει να βάλουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα μετάσχουν σχεδόν όλα τα τοπ ονόματα, που σταθερά τιμούν τον θεσμό. Στο απλό αναμένεται ν’ αγωνιστούν 39 αθλητές και 30 αθλήτριες. Οι κληρώσεις του απλού γίνονται την Παρασκευή. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ, τα οποία αποφεύγουν αθλητές και αθλήτριες από τις υψηλές θέσεις των seeding. Η συνέχεια θα δοθεί με το νοκ άουτ ταμπλό, σε όλα τα ματς μέχρι και την 8άδα νικητής ορίζεται ο καλύτερος των πέντε σετ, ενώ οι ημιτελικοί και οι τελικοί γίνονται με το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ.

Τα αγωνίσματα του διπλού προβλέπουν νοκ άουτ αγώνες από την αρχή ως το τέλος, πάντα με ανώτερο σκορ το 3-2 σετ. Τα πρώτα 8 φαβορί στο απλό ανδρών είναι κατά σειρά οι: Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος και Δημήτρης Κορδούτης.

Στις αντίστοιχες θέσεις του απλού γυναικών συναντάμε τις: Κωνσταντίνα Παρίδη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Αλίκη Κιούφη, Ιωάννα Γερασιμάτου, Χρυσή Φωτιάδου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Λεμονιά Γκαϊντατζή και Ελένη Σοφρά.

Στο διπλό ανδρών το νούμερο 1 και το νούμερο 2 της διοργάνωσης είναι οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης/Νίκος Αντωνιάδης και οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος αντίστοιχα και ομοίως στο διπλό γυναικών οι Αλίκη Κιούφη/Μαλαματένια Παπαδημητρίου με τις Κωνσταντίνα Παρίδη/Ιωάννα Γερασιμάτου. Στο διπλό μικτό στις δύο πρώτες θέσεις των φαβορί είναι τα ζευγάρια Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνα Παρίδη και Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Για τη δράση θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 8 τραπέζια. Το πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο στις 09:30 με τα γκρουπ του απλού ανδρών. Το αγώνισμα του διπλού μικτού θ’ αρχίσει και θα ολοκληρωθεί αύριο 25/03. Ο τελικός προγραμματίστηκε για τις 20:00 και θα κλείσει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας. Την Κυριακή 26/03 η συνέχεια δίνεται από τις 09:40 με τη 16άδα του απλού γυναικών. Τα ταμπλό θα προχωρήσουν και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι. Οι τελικοί του διπλού υπολογίστηκαν για τις 13:40 και του απλού για τις 14:20.

Το ΔΑΚ Αμυνταίου θα είναι διαθέσιμο για προπόνηση την σήμερα Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 21.00.//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ