«Τεράστια καταστροφή, ξεκινάμε από το μηδέν»

 

Το ertsports.gr έκανε αυτοψία στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ομοσπονδίας, με τον πρόεδρο Αναστάσιο Χρυσανθόπουλο, να μιλάει αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ είναι τεράστιες σε έκταση, με συνέπεια -στις πλείστες των περιπτώσεων- η φύλαξή τους να αποδεικνύεται ανεπαρκής. Αυτό επιβεβαιώθηκε και τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/12), όταν μία τετραμελής ομάδα ληστών μπήκε ανενόχλητη στο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας τοξοβολίας. Για το εν λόγω γεγονός και όχι μόνο, αποκλειστικά στο ertsports.gr μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, κ. Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος.

Καταγραφή των κλοπιμαίων με τελικό απολογισμό το πισωγύρισμα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία μεγάλη καταστροφή, έχουμε κάνει μηνυτήρια αναφορά για τα όσα αφαιρέθηκαν από την ομοσπονδία μας και πλέον πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Κλάπηκαν μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ. Έμεινε χωρίς ρεύμα ολόκληρο το ΟΑΚΑ, με τη ζημιά να υπολογίζεται γύρω στις 200.000€. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και οι φυλακές που βρέθηκαν στο σημείο εκείνη τη στιγμή, κατέληξαν στο νοσοκομείο από τους αδίστακτους ληστές».

Στο ερώτημα εάν η φύλαξη στους χώρους του αθλητικού κέντρου είναι η ενδεδειγμένη, επέρριψε ευθύνες προς τους αρμόδιους: «Η τελευταία χρονικά ληστεία πρέπει να απασχολήσει σοβαρά όλη τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Ο χώρος είναι τεράστιος και η παραβατικότητα είναι συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό. Πρέπει προφανώς να υπάρξει μεγαλύτερη φύλαξη του χώρου από εδώ και στο εξής με τη βοήθεια της ανθρώπινης παρουσίας αλλά και της τεχνολογίας».

Κλείνοντας, σε σχετική ερώτηση για το αν έχουν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν παρόμοια περιστατικά, δήλωσε: «Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Παρατηρούμε καθημερινά φθορές στους χώρους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί αφαιρέσεις αντικειμένων. Υπάρχει σύστημα ασφαλείας με το οποίο ειδοποιείται κατευθείαν η αστυνομία. Μέχρι το πρόσφατο συμβάν είχαν σημειωθεί μόνο ζημιές στον χώρο μας».

Η κάμερά μας κατέγραψε τα σημεία παραβίασης τη νύχτα της ληστείας. Όπως αναδεικνύει το ρεπορτάζ μας, οι ζημιές αφορούν υλικά και εξοπλισμό που κλάπηκαν σταδιακά τον τελευταίο καιρό. Το συγκεκριμένο συμβάν θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στον αχανή χώρο ευθύνης της.//

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…

Παναγιώτης Παπαδημητρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ